szerző:
MTI

Tiltott pszichotróp anyagot talált a toxikológiai szakértő a május 8-án Fót közelében balesetet okozó S. András vérében – közölte péntek délelőtt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

©

A korábban tanúként kihallgatott színész-műsorvezetőt, Stohl Andrást ittas vagy bódult állapotban elkövetett súlyos testi sértést okozó járművezetés és kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt vonják felelősségre - derül ki a közleményből. A megyei rendőr-főkapitányság szerint - az általuk csak monogrammal jelölt - Stohl András nemcsak ittas volt, hanem kábítószer hatása alatt is állt a baleset idején. Az igazságügyi toxikológiai szakértő csütörtökre elkészült, a dunakeszi kapitányságnak megküldött véleménye szerint a vizsgált vér- és vizeletmintában tiltott pszichotróp anyagot találtak. 

A közlemény kitér arra is, hogy - a toxikológiai vélemény nyomán – csütörtökön házkutatást tartottak a gyanúsított fóti ingatlanában, arról azonban a rendőrség nem ad tájékoztatást, hogy találtak-e ott valamilyen kábítószert vagy sem. Azt viszont leszögezték, hogy a férfit már kihallgatták gyanúsítottként. Stohl András ellen a jelenleg rendelkezésre álló adatok és szakvélemények alapján „súlyos testi sértést okozó járművezetés ittas vagy bódult állapotban bűntettének és kábítószerrel való visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja" miatt indítottak eljárást. A színész fegyvertartási engedélyét visszavonta a rendőrség, kötelezve őt vadászfegyverei és a hozzájuk tartozó lőszerek leadására a büntetőeljárás jogerős befejezéséig - írta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, hozzátéve: tisztázásra vár, hogy a fentieken túl elkövetett-e más bűncselekményeket a május 8-ai karambollal összefüggésben a gyanúsított.

Stohl András péntek délelőtt fél tizenegy körül kislányát az ölében tartva, élettársa kíséretében bement a dunakeszi rendőrkapitányságra, ahol mintegy fél órát tartózkodott. Somos Zoltán, a színész ügyvédje a helyszínen várakozó újságíróknak azt mondta: csak a nyomozati szak végén nyilatkozik a baleset körülményeiről. Hangsúlyozta: egy közlekedési bűncselekményben sokszor a legapróbb információnak is jelentősége van, ezért mindenképp meg akarják várni az iratismertetést, illetve az eljárás végét. Szerinte "igen zavaró", hogy számos jogász úgy nyilatkozik az ügyről, hogy nem ismeri a pontos részleteket. Nem árulta el, hogy milyen célból érkezett védencével a kapitányságra. Közölte: a színész-műsorvezető megbánta tettét, és elnézést kér a sértettektől. A védő a maga és megbízója nevében arra kért mindenkit, hogy hagyják „békében dolgozni" a színészt, és a családját se zavarják.

Stohl András május 8-án hajnalban a főváros felől otthona felé tartva Fót közelében frontálisan ütközött két másik autóval, egy ember súlyos, egy másik könnyebb sérülését okozva. A színész – eddig tisztázatlan körülmények között - még a rendőrség kiérkezése előtt elhagyta a helyszínt, a rendőrök otthonából állították elő, majd meghallgatták, valamint vér- és vizeletmintát vettek tőle. Autójának szakértői vizsgálata még tart – az első információk szerint a műszaki hiba nagy valószínűséggel kizárható. 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
HavariaPress Itthon

Házkutatás Stohl András házánál

Kábítószerrel kapcsolatban tartottak házkutatást Stohl Andrásnál csütörtökön, Fóton. A házban nem találtak drogot, de a szakvélemény szerint kokainból származó maradványok voltak a férfi vizeletében - értesült a HavariaPress.

MTI Kult

A Nemzeti Színház is elítéli Stohlt

A Nemzeti Színház vezetősége nevében Alföldi Róbert, a teátrum főigazgatója "mélyen elítéli Stohl András felelőtlen tettét" - fogalmazott a színművész által szombat hajnalban okozott közúti balesettel kapcsolatos közleményében a színház.

MTI Itthon

Közepesen volt ittas balesetekor Stohl András

Közepes fokban volt alkoholtól befolyásolt állapotban a kirendelt orvos szakértő véleménye szerint a május 8-án hajnalban közúti balesetben részes S. András - áll a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság keddi közleményében. Az esetleges "egyéb jellegű befolyásoltságról" - a korábbi mintavétel alapján - egy hét múlva készül el a szakvélemény.

MTI Itthon

Stohl András: "szégyellem magam"

Rettenetesen sajnálom, ami történt, és nagyon szégyellem magam - mondta Stohl András, a hajnalban Fót közelében közúti balesetet okozó színész-műsorvezető szombaton késő délután az MTI telefonos megkeresésére.

MTI Itthon

Otthonról vitték el Stohl Andrást a rendőrök

Előállították Stohl András színész-műsorvezetőt, mert gyanú merült arra vonatkozóan, hogy ő vezette azt az autót, amely balesetet okozott szombat hajnalban Budapest és Fót között - értesült az MTI. Az autóbaleset szemtanúi, résztvevői szerint biztosan állítható, hogy Stohl András vezette azt az autót, amely a frontális ütközést okozta.

Alaposan eltévedt egy oroszországi jegesmedve

Alaposan eltévedt egy oroszországi jegesmedve

Megjött az olcsóbb az Xbox One, de egyvalami hiányzik belőle

Megjött az olcsóbb az Xbox One, de egyvalami hiányzik belőle

Szupermázlista autós, akit centikkel kerültek el a hegyről lezúduló sziklák földrengés után – videó

Szupermázlista autós, akit centikkel kerültek el a hegyről lezúduló sziklák földrengés után – videó

Az író, aki a saját díján elnevette magát

Az író, aki a saját díján elnevette magát

Siralmas tesztek: egy-két nap alatt megadta magát a Samsung összehajtható telefonjának képernyője

Siralmas tesztek: egy-két nap alatt megadta magát a Samsung összehajtható telefonjának képernyője

A rossz iroda akár meg is betegíthet. Mire figyeljünk?

A rossz iroda akár meg is betegíthet. Mire figyeljünk?