szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Nemzet szerint a sajtóhírekkel szemben a Fidesz elnökségében még élénk vita folyik arról, hogy ki lehet a párt köztársaságielnök-jelöltje; a Népszabadság szombaton, majd a lapra hivatkozva a Magyar Hírlap, illetve a Népszava hétfőn Schmitt Pált nevezte befutónak.

A Magyar Nemzet szerint nem született meg a végleges döntés arról, hogy Schmitt lesz Sólyom László utódja, akinek mandátuma augusztus 4-én jár le. A Népszabadság szombati számában írt róla, hogy bizonyos a jelölt személye. A lapok információi közt csak az egyezett, hogy június 29-et jelölték meg időpontként, amikor a Ház döntést hozhat az ügyben. 

A Magyar Nemzet felidézte: több név is felmerült lehetséges államfőjelöltként, a lap szerint egyes fideszes politikusok azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy Áder János, a párt európai parlamenti képviselője lesz a befutó. 

A Népszabadság szombati információhoz hasonlóan a Népszava is Schmitt Pált nevezte legesélyesebbnek. A lap szerint a jelenlegi házelnök mellett áll a Fidesz vezérkara.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Napi merítés

Török Gábor: Miért Schmitt Pált jelölte a Fidesz házelnöknek?

A Fidesz szerdán bejelentette, hogy EP-képviselőjüket, Schmitt Pált jelölik a parlament elnökének. Sajnos a jelölésről egyelőre szinte semmilyen részlet nem derült ki; nem világos, hogy pontosan milyen eljárás alapján döntött a frakció, ki tette a javaslatot, hányan támogatták, és vajon volt-e ellenjelölt – olvasható a Török Gábor politológus blogján.

MTI Itthon

Schmitt Pál ígéri, a politika leszáll az ügyészségről

A konkrét ügyekben mindenfajta politikai elvárást igyekszünk megszüntetni az ügyészséggel szemben - erről Schmitt Pál, az Országgyűlés elnöke beszélt az ügyészek napja alkalmából megrendezett ünnepségen szerdán Budapesten, az igazságügyi palotában. Polt Péter is díjat kapott.

Trump még egy utolsót rúg a Huaweibe és partnereibe

Trump még egy utolsót rúg a Huaweibe és partnereibe

Nincs felső határa a testmozgásnak, ha a szív egészségéről van szó

Nincs felső határa a testmozgásnak, ha a szív egészségéről van szó

Feltörték a Burger King magyar Instagram-fiókját

Feltörték a Burger King magyar Instagram-fiókját