szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több mint 24 órán át tartott házkutatást a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Központi Nyomozó Főügyészség közös nyomozócsoportja a Mesterházy Ernő volt főpolgármesteri főtanácsadó érdekeltségébe tartozó szigligeti ingatlanokban, valamint más szigligeti helyszíneken, ahol bizonyítékokat foglaltak le - értesült szerda délután az MTI.

Szigligeten, a vár alatti műemléki területen M. Ernő előzetes letartóztatásban levő gyanúsított érdekeltségébe tartozó 5 ingatlanban és az ahhoz tartozó több emelet mély pincerendszerben tartottak kedd délutántól házkutatást, és onnan okiratokat, valamint számítástechnikai eszközöket foglaltak le - közölte Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője. (A Mesterházy-nyaraló alatti építményről a szomszédok meséltek a hvg.hu-nak.)

Papp Gábor, Mesterházy Ernő ügyvédje az MTI-nek azt mondta: kifogásolja, hogy nem értesítették sem őt, sem pedig ügyfelét a házkutatásról, s azt a gyanúsított három gyermeke jelenlétében hajtották végre órákon át. A védő utalt arra, hogy a büntetőeljárási törvény szerint lehetőleg reggel 6 és éjfél között kell végrehajtani a házkutatást, ami ebben az esetben egész éjszaka tartott. Úgy fogalmazott: ezt az eljárást nem tudja mire vélni, és mint mondta, arra sem talál magyarázatot, hogy az intézkedés miért négy hónappal Mesterházy Ernő őrizetbe vétele után történt és erről miért a sajtóból kell értesülnie. 

A szóvivő megerősítette azt is, hogy Lelovics Ottó kommunikációs szakember balatoni nyaralójában is házkutatást tartottak még a múlt héten. Azt mondta, L. Ottó lovasi ingatlanán is több bizonyítékot foglaltak le. Fazekas Géza arról is beszámolt, hogy az eljárás során adatok merültek fel arra vonatkozóan, hogy egyes gyanúsítottak, illetve a hozzájuk kötődő személyek bizonyítékokat próbálnak eltüntetni.

Az MTI kedden számolt be arról, hogy a főügyészség kezdeményezte Lelovics Ottó kommunikációs szakember és Horváth Éva, Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes volt szóvivője előzetes letartóztatásának meghosszabbítását. A Fővárosi Bíróság május 26-án, döntött másodfokon a két gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendeléséről. Előzőleg a Budai Központi Kerületi Bíróság Horváth Éva és Lelovics Ottó házi őrizetét rendelte el.

A BRFK korábbi tájékoztatása szerint Hagyó Miklóst azzal gyanúsítják, hogy közvetlenül vagy közvetítőin - H. Éván, L. Ottón és H. Ivánon - keresztül utasításokat adott a BKV vagyongazdálkodási kötelezettséggel rendelkező egyes vezetőinek, hogy a közlekedési vállalat számára szükségtelen szerződéseket kössenek.

Mesterházy Ernő főpolgármesteri tanácsadót február 5-én helyezték előzetes letartóztatásba a BKV ügyében folyó eljárásban. A rendőrség gyanúja szerint rábírta a BKV vezetőit arra, hogy vagyonkezelési kötelezettségüket megszegve indokolatlan és szükségtelen szolgáltatások igénybevételére szerződéseket kössenek. Május 28-án a főügyészség újabb bűncselekménnyel, több mint százhatvan milliós vagyoni hátrány okozásával is meggyanúsította.

A BKV-ügy azt követően került az ügyészséghez, hogy azt a BRFK áttette, mert álláspontja szerint "olyan korrupciós bűncselekmény gyanúja merült fel, amelynek a nyomozását a büntetőeljárási törvény szerint kizárólag az ügyészség végezheti".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Nem vallott politikusokra Mesterházy Ernő

Mesterházy Ernő ügyvédje cáfolta kedden az MTI-nek azokat a sajtóinformációkat, miszerint védence egy jobboldali, illetve egy baloldali politikusra tett volna terhelő vallomást.

hvg.hu Itthon

Rabkórházba szállították Mesterházy Ernőt

A tököli rabkórházba szállították Mesterházy Ernőt, miután napokig rendkívül magas volt a vérnyomása - tudta meg a hvg.hu a BKV-ügyek miatt előzetes letartóztatásában lévő városházi tanácsadó ügyvédjétől.

hvg.hu Itthon

Titokzatos építmény Mesterházy Ernő nyaralója alatt - videó

Titokban, engedély nélkül építkezik a természetvédelmi övezetben található szigligeti nyaralója alatt Mesterházy Ernő, Demszky Gábor főpolgármester - BKV-ügyek miatt előzetes letartóztatásban lévő - tanácsadója - állítják szemtanúk a hvg.hu-nak. Videó.

MTI Itthon

Előzetesben marad Mesterházy, Zelenákot szabadlábra helyezték

Előzetes letartóztatásban marad a BKV-üggyel összefüggésben gyanúsított Mesterházy Ernő, Demszky Gábor főpolgármester volt főtanácsadója a Fővárosi Bíróság döntése értelmében. Zelenák Tibort, a BKV volt főosztályvezetőjét ugyanakkor szabadlábra helyezte a másodfokú bíróság.

MTI Itthon

BKV-ügy: újabb bűncselekménnyel gyanúsítják Mesterházy Ernőt

Mesterházy Ernőt bűncselekménnyel, több mint százhatvan milliós vagyoni hátrány okozásával is gyanúsítják a BKV ügyében folyó nyomozás legújabb fejleményei szerint - tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-t. Egyúttal indítványozta előzetes letartóztatásának további kéthónapos meghosszabbítását.

MTI Itthon

A MeH szerint nem álltak jogviszonyban Mesterházyval

Mesterházy Ernő nem állt jogviszonyban a Miniszterelnöki Hivatallal, onnan juttatást nem kapott - közölte a Kormányszóvivő Iroda az MTI megkeresésére hétfőn annak kapcsán, hogy a Fidesz azt firtatta: milyen szerződés alapján látott el tanácsadói feladatokat a Miniszterelnöki Hivatalban a főpolgármesteri főtanácsadó.

MTI Itthon

BKV-ügy: Mesterházy Ernő mindenbe beleszólhatott

Az Index szerint Mesterházy Ernő, a főpolgármester volt politikai tanácsadója Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettesi felhatalmazásával beleszólhatott a fővárosi cégek üzleti és személyi döntéseibe.

Az ukrán tulaj képviselője legközelebb 600-800 emberrel menne átvenni a Dunaferrt

Az ukrán tulaj képviselője legközelebb 600-800 emberrel menne átvenni a Dunaferrt

Eldőlt, ki építi a következő holdkompot, amivel a NASA újra eljuthat a Holdra

Eldőlt, ki építi a következő holdkompot, amivel a NASA újra eljuthat a Holdra

Soron kívül oltatta be magát, megbüntették a volt perui elnököt

Soron kívül oltatta be magát, megbüntették a volt perui elnököt