szerző:
HavariaPress

Elfogták a rendőrök azt a bandát, melynek tagjai ellopták egy szolnoki lakótelep liftjei alól az ellensúlyok fékezőrugóit - értesült a HavariaPress.

Több bejelentés érkezett a rendőrségre két hónappal ezelőtt, amelyek szerint a szolnoki Széchenyi lakótelep liftes társasházaiból eltűntek a felvonók ellensúlyrugói. A szerkezeteket módszeresen kiszerelő tolvajok a berendezéseket működtető szövetkezetnek igen jelentős, az elsődleges számítások alapján 1 millió 200 ezer forintos kárt okoztak.

A rendőrség nagyobb értékre elkövetett lopás miatt indított nyomozást, melynek során sikerült azonosítani a gyanúsítottakat, két fiatalkorú és két felnőtt korú szolnoki lakost. A két 17 éves fiú, valamint 20 és 30 éves társaik is beismerő vallomást tettek kihallgatásaikon.

Elmondták, hogy az éjszakai, hajnali órákban, több nap alatt járták végig a lépcsőházakat. Miközben egyikük a lifteket a félemeleteken megállította, a többiek az alagsorban a liftajtót kinyitva, eltávolították a rugókat, melyeket táskákba, hátizsákba rejtve vittek egyikük pincéjébe. Pár nap múlva két szolnoki fémfelvásárló telepre szállították a rugókat, vashulladékként adtak túl azokon, mindösszesen 20 ezer forintért. A nyomozás során megtalálták a rendőrök azt a szolnoki férfit is, aki közreműködött az ellopott rugók szállításában és értékesítésében. Ellene orgazdaság miatt folyik a büntetőeljárás.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Fotó: miszlikbe aprítva került elő a győr-kismegyeri turulmadár

Előkerült a győr-kismegyeri napóleoni emlékmű talapzatáról szombatra virradóra ellopott bronz turulmadár egyharmada, darabokra vágva. A 170 kilogramm bronz "hulladékot" még aznap akarta értékesíteni három férfi egy Mosonmagyaróvár környéki színesfém-kereskedőnél - közölte a győri rendőrkapitányság helyettes vezetője kedden sajtótájékoztatón.