szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök közlése szerint Kövér Lászlón kívül eddig "nem került az asztalra" más jelölt neve a Schmitt Pál államfővé választása esetén megüresedő házelnöki posztra.

Pokorni Zoltán a TV2 Mokka című műsorában pénteken azt mondta, Kövér Lászlót alkalmasnak tartja az Országgyűlés elnöki tisztségére, kiváló házelnök lenne, és ha az a kérdés, lehetséges-e, hogy ő lesz a következő házelnök, azt válaszolja, lehetséges. Pokorni Zoltán beszélt arról is, hogy Sólyom László - akinek államfői mandátuma augusztus 5-én jár le - "bátorságban, emberi tartásban példát szabott" az őt követő köztársasági elnökök hosszú sorának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pelle János Vélemény

Mi legyen Károlyi Mihály szobrával?

Kövér László eltávolítaná a Parlament mellől Károlyi szobrát, amelyet a trianoni emléknapon a Jobbik fekete lepellel borított be. Megindul a köztéri szobrok eltávolításának újabb hulláma?

hvg.hu Napi merítés

Ha Kövéren múlik, Gyurcsány börtönbe kerül

A demokratikus jogállam szempontjából aggályos, ha Kövér László leendő házelnök azt nyilatkozza, „nagyon reméli”, hogy Gyurcsány jogi felelősségének megállapításához a „szükséges bizonyítékok is összegyűlnek” - írja Nagy Attila Tibor politikai elemző a blogján.

Vélemény

Lengyel László: Hová tűntek a Fidesz bölényei?

Kövért és társait Orbán tűrni kénytelen a Fidesz vezető testületeiben. Nem az alkotmány módosítása lesz igazi gondja, hanem hogy miként szabaduljon meg a régi, a köztársasági, még nem tekintélyelvű Fidesz árnyaitól. Átkozottul nehéz lesz Schmitt Pál parlamenti működéséről Áderrel szót váltani, a Fidesz-államtitkárok működéséről beszélgetni Kövérrel, Pokornival, Szájerrel és Kósával.

Sára Balázs az SZFE filmes képzéséről: Nagyobb hangsúlyt kap majd a nemzeti jelleg

Sára Balázs az SZFE filmes képzéséről: Nagyobb hangsúlyt kap majd a nemzeti jelleg

Késes támadás történt Frankfurtban

Késes támadás történt Frankfurtban

Hazai pálya: Vártúra a határon

Hazai pálya: Vártúra a határon