szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendőrt gázoló férfi már őrizetbe vétele után eldöntötte, kiáll a sajtó elé. Miután a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, rögtönzött sajtótájékoztatót tartott. Elismerte bűnösségét, de azt tagadta, hogy szándékosan gázolt volna, azt mondja, nem vette észre, hogy elgázolta a rendőrt.

Nevét és arcát is vállalta a nyilvánosság előtt Poór Zoltán, aki pénteken halálra gázolt egy rendőrt Budapesten, a Keleti Pályaudvarnál. Előzőleg a rendőrök üldözték, mert nem állt meg nekik. A gázolás után a Gubacsi úton fogták el.

Poór újságíróknak azt mondta, „kergetőzött” a rendőrökkel. Tagadta, hogy szándékosan gázolt volna, azt mondja, nem vette észre, hogy elgázolta a rendőrt. Elismerte, hogy ivott előzőleg, és azért menekült a rendőrök elől, mert nem volt jogosítványa. Azt állította, élettársa buzdítására nem állt meg a rendőröknek.

„Annyira nem vettem észre, ha nem mondják, nem is tudtam volna, hogy meghalt egy rendőr. Ennyit szerettem volna elmondani, bűnös vagyok, mert kergetőztem a rendőrökkel, mert nem álltam meg időben, de az a vád nem igaz, hogy szándékosan megöltem egy embert” – mondta Poór Zoltán gyanúsított.

Poór elmondta azt is, hogy lopás miatt néhány napon belül kellett volna megkezdenie 10 hónapos börtönbüntetését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Beszáll az Audi a Dakar-raliba, ráadásul egy elektromos autóval

Beszáll az Audi a Dakar-raliba, ráadásul egy elektromos autóval

Gulyás Gergely speciális szabályokat hozna karácsonyra

Gulyás Gergely speciális szabályokat hozna karácsonyra

Megtiltotta a kormány, hogy adót emeljenek az önkormányzatok

Megtiltotta a kormány, hogy adót emeljenek az önkormányzatok