szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem mutat megbánást egyelőre P. Zoltán, aki július 23-án elgázolt egy zuglói rendőrt, Radovics Dusánt – közölte a hvg.hu-val Bilkei Pál kriminálpszichológus.

Nem fogta fel, hogy mi történt, mit követett el, mert akkor másként viselkedne – vélekedett Bilkei Pál kriminálpszichológus a pénteken egy rendőrt halálra gázoló P. Zoltánról. A rendőrségnél a korábban az alkalmassági vizsgálatokat vezető pszichológus szerint a férfi a sajtónak adott nyilatkozata alapján éppen olyan, mint egy gyerek, aki dicsekszik a tettével.

„Teljesen infantilis, extrovertált. Elmondja, hogyan kergetőzött a rendőrökkel, miközben nem volt jogosítványa. Menekülni akart, már csak azért is, mert öt-hat ügy miatt körözték is. Amikor közrefogták, menekülni akart.” Ez határozta meg a szakember szerint a magatartását. A pánikreakció eluralkodott rajta, s körültekintés nélkül gázt adva, kipörgő kerékkel tolatni kezdett.

Miután P. Zoltánt elfogták és elrendelték az előzetes letartóztatását, a kamerák elé állt – ami Bilkei szerint azt jelzi, hogy meg akarta mutatni magát. „Ez pedig gyerekes, amit erősítenek szavai: kergetőztem a rendőrökkel. Megbánás nincs benne, véletlennek tulajdonítja a történteket és hárít minden felelősséget.”

Radovics Dusán zászlós péntek délután vesztette életét, amikor a Keleti pályaudvaron egy BMW – amelyet a rendőrök üldöztek – elütötte. Az elkövetőt a XIV. kerületben akarták megállítani, de továbbhajtott. P. Zoltánt végül a IX. kerületben, a Gubacsi úton sikerült feltartóztatni, majd a rendőrök őrizetbe vették.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szuperritka Aston Martin DB6-ot törtek össze egy rendőrségi üldözésben

Szuperritka Aston Martin DB6-ot törtek össze egy rendőrségi üldözésben

104 évesen győzte le a koronavírust egy világháborús veterán

104 évesen győzte le a koronavírust egy világháborús veterán

Hogyan lehet olcsón, áram nélkül fertőtleníteni a sebészeti eszközöket?

Hogyan lehet olcsón, áram nélkül fertőtleníteni a sebészeti eszközöket?