szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a rendőrség gazdasági bűnügyeket vizsgáló csoportjának kíváncsiságát is felkeltette a sanghaji világkiállításért felelős korábbi állami vezetők tevékenysége.

A napilap szombati számában megjelent cikk szerint nem csupán a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálódik az előző kabinet által kötött expószerződések kapcsán, néhány hete a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdasági bűnügyek feltárására hivatott csoportja is gyűjti az információkat.

Nyomozás még nem indult az ügyben, egyelőre az adatgyűjtés folyik a milliárdos pénzeket megmozgató tranzakcióról, amelyben aktív szerepe volt a Medgyessy Péter volt kormányfő által 2003-ban miniszterelnöki megbízottá kinevezett Huszty Andrásnak - írja a Magyar Nemzet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Magyar expó-hajrá Sanghajban

Közel egy hetes csúszásban van a Sanghaji Világkiállítás magyar pavilonjának építése és valamivel többe is kerül majd a tervezettnél, de a szervezők szerint mindennel elkészülnek az expó május 1-jei hivatalos megnyitására. A magyar attrakció, a Gömböc iránt egyre erősebb a kínai érdeklődés. A 2010-es világkiállítás helyszínén jártunk.

MTI Világ

Expó 2010 - Beindult a nagyüzem a Sanghajban

Kínaiak százezrei választották hétvégi programjuknak a sanghaji világkiállítást, ahol egyre többeknek válik világossá, hogy valószínűleg sosem látják belülről a legnépszerűbb pavilont, a kínait, de ettől függetlenül rendületlenül, fegyelmezetten és kitartóan állják mindenütt a sort, élvezik a programokat, vásárolnak és ismerkednek a világgal.