szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kormányszóvivő szerint Orbán Viktor miniszterelnök januárban pártelnökként volt jelen a sukorói kaszinóberuházás kapcsán folytatott megbeszélésen.

Nagy Anna egy kérdésre válaszolva szerdai sajtótájékoztatóján leszögezte: a miniszterelnök sok befektetővel folytatott és folytat tárgyalásokat, amelyek legfontosabb üzenete, hogy Magyarországon be kell tartani a törvényeket, törvényes keretek között kell lefolytatni a beruházásokat. Erre hívta és hívja fel a befektetők figyelmét Orbán Viktor - húzta alá. Arra a kérdésre, hogy ez a mondat elhangzott-e januárban is, a kormányszóvivő úgy válaszolt: biztos abban, hogy ott is elhangzott.

A keddi Népszava forrás megjelölése nélkül azt írta: még Fidesz-elnökként, de már a kormányzásra készülve Orbán Viktor is egyeztetett szűk körben a sukorói kaszinóberuházás egyik megálmodójával, Ronald Lauder üzletemberrel. A Hírszerzőnek kedden Havasi Bertalan megerősítette az információt, amely szerint találkozott Orbán Viktor és Ronald Lauder. Schiffer András, az LMP frakcióvezetője szerdai, a miniszterelnökhöz írt nyílt levelében jelezte, "megdöbbenve" olvasták, hogy Orbán Viktor is fogadta tavaly ősszel Ronald Laudert, a sukorói kaszinóberuházásban érdekelt befektetőt. "Az LMP levelére, ahogy illik, levélben válaszoltunk, és ha a párt szeretné, akkor természetesen nyilvánosságra hozhatja a választ" - mondta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtóstábjának vezetője.

Az LMP szerint Orbán, pontosabban sajtóstábjának vezetője "semmitmondó" választ küldött Schiffer Andrásnak, a párt frakcióvezetőnek a sukorói beruházással kapcsolatban feltett kérdéseire. Az LMP úgy véli: egyetlen, a frakcióvezető által feltett kérdésre sem kaptak választ, így nem derül ki, melyik fél kezdeményezte a találkozót és azt sem tudni, miről esett szó a megbeszélésen. A párt honlapján elérhető Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtóstábvezető válaszlevele, amelyben az áll: Orbán Viktor fontosnak tartja a külföldi befektetők magyarországi jelenlétét és "minden befektetőnek ugyanarra a tényre hívta és hívja fel a figyelmét". Arra, hogy "újra jogállam" van, a banánköztársaság korszaka lezárult, mindenkinek tiszteletben kell tartania a törvényeket.

Schiffer András frakcióvezető szerda nyílt levelében többi között arra kérte Orbán Viktort, tárja a nyilvánosság elé a Lauderrel folytatott tárgyalása tartalmát és támogassa a kiemelt beruházásokról szóló törvény hatályon kívül helyezéséről szóló törvényjavaslatukat. Márpedig - mint írják -, amíg ez a törvény hatályban van, bármikor lehetnek a sukoróihoz hasonló botrányok. "A változás csak annyi, hogy most éppen a fideszes kormány helyezi a befektetők érdekeit a magyar állampolgárok érdekei elé" - teszik hozzá. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Megkezdődött Joav Blum közokirat-hamisítási pere

Megkezdődött a közokirat-hamisítás bűntettével vádolt Joav Blum büntetőpere a Székesfehérvári Városi Bíróságon szerdán; a vádlott nem vallotta magát bűnösnek, de részletes vallomást tett.

hvg.hu Gazdaság

A vagyonkezelő feljelentést tett a Sukoró-ügyben

A múlt héten beadta a bírósági keresetet a Sukoró-ügyben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) ZRt., a vagyonértékelés nyilvánosságra hozataláról szóló elsőfokú bírósági döntéssel kapcsolatban azonban még mérlegelik a lehetőségeket - mondta el Kamarás Miklós, a szervezet vezérigazgatója szerdán az MTI-nek.

hvg.hu Itthon

PM: csak a bíróság dönthet a sukorói telekcsere ügyében

A sukorói telekcsere ügyében a vagyonkezelő volt vezérigazgatóját már nem lehet felelősségre vonni, más személyeknél pedig nem tartja megalapozottnak a munkajogi felelősségre vonást a Pénzügyminisztérium - közölte a tárca, miután lezárult a sukorói telekcsere ügyében indított, és többször meghosszabbított vizsgálat.

hvg.hu Itthon

Budai vádjait nem támasztja alá a jegyzőkönyv

Hamis tanúvallomással vádolja Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt kormányfőket Budai Gyula, a jogellenes földértékesítések vizsgálatával kapcsolatos miniszterelnöki megbízott. Az általa hazugságnak beállított miniszterelnöki mondatok ugyanakkor nem szerepelnek a kihallgatások jegyzőkönyveiben – írta a Népszabadság. Gyurcsány és Bajnai is visszautasította Budai Gyula állításait.

hvg.hu Itthon

A bíróságra bízza a sukorói ügy tisztázását a PM

A Pénzügyminisztérium (PM) a sukorói beruházás ügyében kitart amellett, hogy bíróság előtt kezdeményezi a telekcsere ügylet értékaránytalanságának és semmisségének megállapítását, s nem kívánja ezt a bírói hatáskörbe tartozó döntést egyoldalúan magához vonni.

hvg.hu Gazdaság

A sukorói koncessziós szerződés is érvénytelen lehet

Nemcsak a telekcseréről szóló szerződés, de maga a sukorói kaszinó koncessziós szerződése is törvénytelen lehet civil szervezetek szerint, miközben a PM úgy látja, hogy rendben van a szerződés - írta a Napi Gazdaság.

Kisüt a nap, de ahol nem, ott hó fog esni

Kisüt a nap, de ahol nem, ott hó fog esni

Operatív törzs: 4436 koronavírusost találtak a tömeges tesztelésen

Operatív törzs: 4436 koronavírusost találtak a tömeges tesztelésen

Jávor Benedek: A Fidesz sorosozó politikája finanszírozza a gangbang partikat és a jachtokat

Jávor Benedek: A Fidesz sorosozó politikája finanszírozza a gangbang partikat és a jachtokat