szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vadai Ágnes, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke a Vasárnapi Híreknek azt mondta: kezdeményezi, hogy a parlamenti nemzetbiztonsági bizottság szeptemberben vizsgálja meg, hogyan használja majd az APEH a titkosszolgálati eszközöket.

A lap szerint az APEH és a pénzügyőrség összevonásának egyik következménye, hogy az adóhatóságnak is módja lesz titkosszolgálati eszközök használatára, így például telefonlehallgatásra, vagy a levelezés megfigyelésére. Vadai Ágnes a lapnak ezzel kapcsolatban azt mondta: kezdeményezi, hogy a bizottság szeptemberben vizsgálja meg, hogyan használja majd az APEH a titkosszolgálati eszközöket.

Vadai Ágnes a lapnak azzal kapcsolatban, hogy a kormány tízmilliárd forint értékben kért a közbeszerzés alóli mentességet a nemzetbiztonsági bizottságától a Terrorelhárítási Központ létrehozatalának költségeire, azt mondta, máig nem tisztázódott, mire és miért kell pontosan ez a hatalmas összeg. Véleménye szerint a bizottságnak szeptemberben foglalkoznia kell a Terrorelhárítási Központ működésével, költségeivel is.

A politikus hozzátette: a kormánypárti többség eddig nem sok hajlandóságot mutatott az ilyen kényes ügyek kivizsgálására, de ezúttal a tisztázás az adófizetők érdekében elkerülhetetlen. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Olyat is számon kérnek majd a történelem érettségin, ami nincs a kerettantervben sem

Olyat is számon kérnek majd a történelem érettségin, ami nincs a kerettantervben sem

Rengeteg uniós pénzt költhet el a kormány, de ehhez érdemben kell egyeztetnie

Rengeteg uniós pénzt költhet el a kormány, de ehhez érdemben kell egyeztetnie

Hétfő hajnalban kiderül, kap-e Golden Globe-ot Vanessa Kirby

Hétfő hajnalban kiderül, kap-e Golden Globe-ot Vanessa Kirby