szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gegesy Ferenc IX. kerületi polgármester feljelentést tett a kerületben zajló parkolási visszaélések miatt és szerződést bont a parkolási céggel - írja keddi számában a Blikk.

Feljelentést tettem és decemberi hatállyal felbontottam a parkolási céggel a szerződést - nyilatkozta Gegesy Ferenc a Blikknek. A ferencvárosi polármester a döntést azzal indokolta, hogy a kerületi parkolási cég, a BÖP Kft. által végzett munka kapcsán jelzett visszaélések továbbra sem szűntek meg. A Blikk információi szerint a Fővárosi Főügyészség új eljárást indít az ügyben, vagyis azt nem vonja össze a több mint egy éve zajló nyomozással.

A napilap emlékeztet rá, hogy korábban a BÖP-től elbocsátott parkolóőrök mondták el, milyen visszaéléseket tapasztaltak munkájuk során. Az elbeszélések szerint a parkolóőrök üzletről üzletre járva szedik be a kenőpénzt, amelyből 15 százalékot főnökeiknek is leadnak. A BRFK ezt követően kezdett nyomozásba, de a lap szerint továbbra is fotókkal illusztrált bejelentéseket kapnak, ami azt jelzi, hogy a parkolóőrök továbbra is zsebre dolgoznak. Egy korábban kirúgott parkolóőr az újságnak azt mondta, fotók bizonyítják, hogy az autósok - ahelyett, hogy a parkolójegyet megvásárolnák - cetliken hagyják meg telefonszámukat a parkolóőröknek, hogy személyesen elérhessék őket a fizetés miatt. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Mennyi pénzt ígért Erzsébetvárosnak a Centrum Kft.?

Az évi 172 millió forint parkolási koncessziós díjat úgy kapja meg Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata, hogy a parkolóhelyenkénti havi 5400 forintos bevétel feletti részből sávosan progresszív díjat fizet a nyertes konzorcium - mondta Gergely József alpolgármester.

Itthon

Parkolási korrupció a Terézvárosban

Eddig három gyanúsítottja van a Centrum Parkoló Kft. és a VI. kerületi közterület-felügyelők kerékbilincseléssel kapcsolatos vesztegetési ügyének, amely milliárdos üzleti érdekeket érinthet. Az ügyben számos megválaszolatlan kérdés van. Például nem tudni, miért vártak az ügyészek egy hetet az első centrumos gyanúsítással, a megvesztegetett közterületist pedig miért az utcán és nem a Centrum irodájában vették őrizetbe.

hvg.hu Itthon

Távol az emberektől: így szívódott fel vidékről az SZDSZ

Távol kerültek az emberek mindennapi problémáitól, s csökkent a társadalmi beágyazottságuk – többek között ezzel magyarázta népszerűségük megcsappanását több MSZP-s ifjútörök, s az SZDSZ új elnöke is a vidék magára hagyását rótta fel párttársainak. De volt valaha erős vidéken az SZDSZ? Na és mit jelent az a bizonyos társadalmi beágyazottság? Hogyan lehetne visszanyerni? Szabad demokrata helyi erőket kérdeztünk.

hvg.hu Itthon

Egy polgármester két ellenzékkel

„Az MSZP-SZDSZ koalícióját támogató baloldali polgármesterjelölt Ferencvárosban” – ez olvasható a szocialista Kökény Mihály plakátján, miközben a IX. kerületben nincs közös koalíciós jelölt. Gegesy Ferenc 16 éve regnáló szabad demokrata polgármestert szocialista ellenfelei élesebben támadják, mint a helyi Fidesz-frakció.

Kiricsi Gábor (hvg.hu) Itthon

Túljutnak-e a hőbörgésen az autós érdekvédők?

Az Emberibb Parkolásért Mozgalom (Empamo) újból nekitámadt a kerékpárosoknak, ezúttal azt állítva, hogy arányaiban több baleset okozói, mint az autósok. Bizonyíték erre nincs, de akciójuk felveti a kérdést: egy szmogtól és zsúfoltságtól terhelt fővárosban milyen célokat kellene kitűznie maga elé egy felelősen gondolkodó autós érdekvédő szervezetnek?

hvg.hu Itthon

Összerúgta a port a főváros a parkolási társaságokkal

Szerződést bont a részben fővárosi tulajdonú Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-vel áprilisi hatállyal a főváros vezetése és kilép a kerületekkel létrehozott parkolási társulásból is, mert a társaságok az elmúlt napokban nem takarították el a havat az általuk üzemeltetett parkolóhelyekről.

hvg.hu Itthon

Kiderülhet, hova kerülnek a parkolási pénzek

Nyilvános adat az a szerződés, amely a parkolási rendszer üzemeltetési jogainak a Centrum Parkoló Kft. javára történő átruházásáról született, a Fővárosi Bíróság ma hozott ítélete szerint - jelenti a HavariaPress.

MTI Itthon

A Fővárosi Közgyűlés megalkotta a parkolási rendeletet

Újraszabályozta a parkolási rendeletet a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön, miután az Országgyűlés kedden törvényben már megadta az új szabályozás kereteit. A döntést a testületnek azért kellett mielőbb meghoznia, mert az Alkotmánybíróság megsemmisítette a korábbi szabályozást, és július 1-jéig adott haladékot egy új jogszabály megalkotására.

MTI Itthon

Parkolási cégek: a parlament vizsgálhatja őket

Az Országgyűlés létrehozhat vizsgálóbizottságot az önkormányzati parkolócégek vizsgálatára - döntött az Alkotmánybíróság (Ab), amelynek határozata a legutóbbi Magyar Közlönyben olvasható.

MTI Itthon

Gyanúsítotti kihallgatás a Centrumos D. Gábor ellen

Gyanúsítottként hallgatta ki a Budapesti Nyomozó Ügyészség a Centrum Kft. ügyvezetőjének helyettesét a terézvárosi kerékbilincselési ügyben - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn. Dudás Gábor - a közleményben csak "D. Gábornak" nevezik - augusztus 10-én reggel 8 órakor 215 ezer forintot adott át a Centrum Parkoló Kft. székhelyén a terézvárosi közterület-felügyelet vezetőjének, hogy a munkatársait még több bilincs elhelyezésére ösztönözzék.

Angelina Jolie bocsátotta árverésre, több mint nyolcmillió fontért kelt el Winston Churchill egy festménye

Angelina Jolie bocsátotta árverésre, több mint nyolcmillió fontért kelt el Winston Churchill egy festménye

A Golf GTI 45. születésnapját 300 lóerős limitált szériával ünnepli a VW

A Golf GTI 45. születésnapját 300 lóerős limitált szériával ünnepli a VW

Ismét emelkedik a benzin és a gázolja ára

Ismét emelkedik a benzin és a gázolja ára