szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fővárosi Főügyészség emberölés gyanújával nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen Zámbó Jimmy kilenc és fél éve történt halála ügyében – írta pénteki számában a Népszabadság. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) bűnügyi főosztályának kell eljárnia.

A BRFK a közelmúltban elutasította Zámbó Jimmy ma 53 éves rajongójának feljelentését, aki saját kilenc évvel ez előtti vallomását hazugságnak minősítette és visszavonta, majd a rendőrségen azt állította: tudja, kinek a keze húzta meg a "király" halántékához szorított pisztoly ravaszát.

Hulé panasszal élt a feljelentés elutasítása ellen. A Fővárosi Főügyészség - mint azt Skoda Gabriella szóvivő lapunknak elmondta - helyt adott a panasznak, és emberölés gyanújával nyomozást rendelt el Zámbó Imre halála ügyében ismeretlen tettes ellen.

Emlékeztetőül: Zámbó Imre 2001. január 2-án halt meg, miután engedéllyel tartott pisztolyával halálosan megsebesítette magát. A rendőrség akkor közigazgatási eljárás keretében azt állapította meg, hogy baleset történt. Jimmy előzőleg egy másik pisztollyal egy hangoskodó kakasra tüzelt. Felesége csendre intette, mondván: túl hangos a pisztoly. Ekkor elővette a másik, nagyobb erejű fegyverét, hogy megmutassa milyen is egy fegyver, "ha tényleg hangos".

A hvg.hu információi szerint azonban az ügyben nem várható új fejlemény, s a most elrendelt nyomozást valószínűleg később meg is szüntetik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!