szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Illegális kínai élelmiszer-feldolgozó üzemet találtak Budapesten, a XV. kerületben - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóirodája csütörtökön.

A közlemény szerint a rendőrség, illetve a Fővárosi és Pest Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság közös akciójában mintegy kéttonnányi élelmiszert és élelmiszer-alapanyagot foglaltak le, egy részét az üzemet éppen elhagyó szállítójárműben találta meg a rendőrség. A gépkocsiban kínai büfék nevét és címét is megtalálták, ezeket még csütörtökön ellenőrzik - fűzték hozzá.

Az üzem tulajdonosa több százezres bírságra számíthat, és ki kell fizetnie a megsemmisítés és a szállítás költségeit is, mintegy 200 ezer forintot - olvasható a közleményben. A vizsgálaton a kínai tulajdonos képviselője nem működött együtt a hatósággal, emiatt nem tudták megállapítani, hogy az engedély nélküli üzem mióta működött.

A rendőrség honlapján csütörtökön közzétett közleményben az is olvasható, hogy a közös akcióban a rendőrök egy személyt állítottak elő a XV. kerületi rendőrkapitányságra, mert nem tudta igazolni magát, majd személyazonosságának megállapítása után szabadon bocsátották.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Illegális húspogácsa-üzemet találtak Gödön

Lakossági bejelentés nyomán illegális húspogácsa-üzemet számoltak fel a pénzügyőrök és az élelmiszerbiztonsági ellenőrök csütörtökön egy működő húsbolt pincéjében a Pest megyei Gödön – közölte Hajós Ádám budapesti és Pest megyei főállatorvos.

MTI Gazdaság

Indulnak a húsvéti élelmiszerrazziák

Indulnak az április 4-éig tartó kiemelt húsvéti élelmiszer-ellenőrzések − mondta Süth Miklós, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára kedden a Magyar Húsiparosok Szövetségének sajtótájékoztatóján.

Márk Edina Gazdaság

Szigorúan ellenőrzött élelmiszerek

Az idén sem telt el egyetlen hónap sem, hogy a hatóságok ne találtak volna káros vegyi anyagokkal szennyezett élelmiszereket. A kormány szigorúbb ellenőrzési rendszert ígér, ám a szakértők attól tartanak, hogy emögött az élelmiszerimport visszaszorításának szándéka húzódik meg a magyar termékek piacvédelme érdekében, amit viszont nem díjazna az Európai Unió. Az sem világos, hogy ki fizetné meg a gyakoribb ellenőrzés pluszköltségeit.

Újfajta arcmaszkok: kellemetlen hasznosat a kellemes hasznossal

Újfajta arcmaszkok: kellemetlen hasznosat a kellemes hasznossal

Automosónál árulták az amfetamint és a hasist

Automosónál árulták az amfetamint és a hasist

Az Apple lecserélte az Intelt, mert méretre és feladatra készülnek az új chipek

Az Apple lecserélte az Intelt, mert méretre és feladatra készülnek az új chipek