szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Cáfolta Eger polgármestere az MSZP helyi szervezetének azon vádját, amely szerint a város kasszáját terhelték a Szinglik éjszakája című játékfilm készítésével kapcsolatos költségek.

Habis László (Egri Lokálpatrióta Egylet) az MSZP polgármesterjelöltjének állításaira reagálva az MTI-vel hétfőn azt közölte: az önkormányzat és a produkciós cég között nem történt pénzmozgás. Nagy István hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Szinglik éjszakája című, egri helyszíneken játszódó  játékfilm készítőjével kötött szerződés során Habis László megsértette a közbeszerzési törvényt és csalást követett el.

Közlése szerint a polgármester a közgyűlés megkérdezése nélkül adott megrendelést bruttó 62,5 millió forint értékben a produceri irodának, a HCC Media Group Kft.-nek reklám- és PR tevékenységre, amely közbeszerzés-köteles. Továbbá több olyan helyszínt is bérbe adott a forgatásra - például a várat, a kazamatákat és a színházat -, amely nem is a városé, s ez kimeríti a csalás kategóriáját - tette hozzá az MSZP polgármesterjelöltje, jelezve: a történtek kivizsgálása érdekében bejelentést tesz a közigazgatási hivatalnál.

Az elhangzottakra reagálva Habis László, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje hangsúlyozta: a városmarketing leghatékonyabb eszköze, ha a településen játékfilmet forgatnak. Kiemelte, hogy a filmet több mint negyvenezren látták a mozikban, egyes televíziós csatornákon, DVD-n, s az a továbbiakban más tv-csatornákon is megtekinthető lesz. Mint hozzátette, az önkormányzat természetben nyújtott szolgáltatást a produkciós cégnek, például a közterület-használat engedélyezésével. A bevételi és a kiadási tételeket az idei költségvetés tartalmazza, amelyet minden bizottság és a közgyűlés is elfogadott - szögezte le. Habis László közölte: sajnálatosnak tartja, hogy Nagy István a saját polgármester-jelölti marketingjét fontosabbnak tartja Eger város marketingjénél.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Schmitt: magyar ember egri meghívásnak nem tud ellenállni

Schmitt Pál köztársasági elnökként mindenhol a magyar emberek szorgalmát dicsérő jó magyar bor és a jó magyar termékek hírnevét kívánja hirdetni. Az Országgyűlés elnöke, megválasztott köztársasági elnök erről akkor szólt, amikor pénteken Egerben megnyitotta a Egri Bikavér Ünnepét.

Molnár Kata Orsolya Gasztro

Egerért nem kell aggódni – interjú a lázadó borásszal

„A világot tökéletesre teremtette a jóisten. De a jó bort az ember teremtette önmaga és az istenek örömére.“ Ennél jobb mottót aligha választhatott volna magának az egri pincészet. Elég, ha csak Bőkezű Démétér istenasszonyra gondolunk. Sikerről, fröccsről és Egerről beszélgettünk Demeter Csabával.

MTI Itthon

Filmszerződéses csalással vádolja az egri polgármestert az MSZP

Csalással és a közbeszerzési törvény megsértésével vádolja Eger polgármesterét az MSZP az egri helyszíneken játszódó Szinglik éjszakája című játékfilm készítőjével kötött szerződés kapcsán - közölte Nagy István, a párt polgármesterjelöltje hétfőn a hevesi megyeszékhelyen.

Alaposan megváltozik az időjárás kedden

Alaposan megváltozik az időjárás kedden

Kirúgják Szalai Ádámot a Mainztól

Kirúgják Szalai Ádámot a Mainztól

Csirkemellet hív vissza az Auchan, mert szalmonellát találtak a töltelékben

Csirkemellet hív vissza az Auchan, mert szalmonellát találtak a töltelékben