szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A 2002 és 2010 közötti jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság külön értékeli Gyurcsány Ferenc házelnöknek írt levelét, amelyben a volt kormányfő azt közölte, hogy nem tesz eleget a testület meghívásának és nem jelenik meg az ülésen - jelentette be Gulyás Gergely, a testület fideszes elnöke a pénteki ülés kezdetén.

A képviselő közlése szerint a déli órákban várhatóan sajtótájékoztatón ismertetik a volt miniszterelnök levelét és reagálnak rá.

Gyurcsány Ferenc Kövér László házelnöknek írt levele pénteken került nyilvánosságra. Ebben a szocialista politikus jelzi, hogy nem vesz részt a testület pénteki ülésén, amelyen az albizottság meghallgatná őt. A volt kormányfő "rosszindulatú, hazug politikai színjátéknak" nevezte a testület tevékenységét. Levelében úgy ítélte meg, az albizottság alkalmatlan feladatának teljesítésére, mert tagjai közül többen sértettként, vagy sértettek jogi képviselőjeként, terrorcselekmény előkészületével és az alkotmányos rend elleni szervezkedéssel meggyanúsított személy védőjeként közvetlenül érintettek a testület vizsgálatát képező cselekményekben.

Ezzel a volt miniszterelnök Révész Máriuszra, a testület fideszes tagjára is célozhatott, aki 2006 októberében megsérült az utcai zavargások során és az ügyében indult bírósági eljárás nem zárult le jogerősen. Továbbá Gaudi-Nagy Tamásra is érthette, aki amellett, hogy az albizottság jobbikos alelnöke, jogászként több, a 2006-os eseményekhez kötődő perben járt el ügyvédként, illetve jogi képviselőként, továbbá ő védi az alkotmányos rend elleni bűncselekménnyel megvádolt Budaházy Györgyöt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fürjes Judit Vélemény

Mi is történt 2006 őszén? Gulyás Gergely az újabb leleplezésekről

A 2006-os őszi eseményeket követően miért nem indult eljárás a személyi felelősség tisztázására? Ki védte körömszakadtáig Gergényi Pétert? Milyen furcsa döntéseket hozott akkoriban a katonai ügyészség? Vannak-e már felelősei a rendőri atrocitásoknak? A székházostrom és az október 23-i rendőri fellépés újabb összefüggéseiről beszél Gulyás Gergely, a 2002-2010 közötti jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság fideszes elnöke, a hvg.hu-nak adott interjúban.

MTI Itthon

Gyurcsány levelet írt Kövérnek a 2006 őszén történtekről

Gyurcsány Ferenc levélben közölte Kövér László házelnökkel, hogy nem megy el a 2002 és 2010 közötti jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság pénteki ülésére. A volt kormányfő a testület munkáját "rosszindulatú, hazug politikai színjátéknak" tartja és a blogjára is kitett levélben úgy fogalmaz: akkor követett volna el hibát, ha 2006 őszén nem azt az utasítást adja, hogy a rendőrség minden rendelkezésére álló eszközzel, határozottan, de jogszerűen eljárva védje meg a közrendet. Szerinte a Fidesz 2006 őszén "ott állt a rendzavarás hátterében".

Nem járnak a hétvégén a villamosok a Szabadság hídon és a Kiskörúton

Nem járnak a hétvégén a villamosok a Szabadság hídon és a Kiskörúton

Túl kiváncsi volt az amerikai kémrepülő - üzenték az oroszok egy Szu-27-essel

Túl kiváncsi volt az amerikai kémrepülő - üzenték az oroszok egy Szu-27-essel

Exhumálni akarják a Dániában tömegsírba temetett, koronavírusos nyérceket

Exhumálni akarják a Dániában tömegsírba temetett, koronavírusos nyérceket