szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

"A politikai beavatkozás ocsmány szagától bűzlenek" a választások előtt pár nappal felgyorsuló ügyészségi eljárások, gyanúsítások, amelyek rendre helyben esélyes szocialista polgármestereket érintenek - nyilatkozta Gyurcsány Ferenc csütörtökön Debrecenben.

A volt miniszterelnök annak kapcsán fejtette ki a véleményét, hogy Molnár Gyula budapesti XI. kerületi polgármester meggyanúsítása után Tóth Józsefet, a hajdú-bihari Polgár polgármesterét és polgármester-jelöltjét bűnpártolással gyanúsította meg az ügyészség. (A vádiratot, amelyben a Debreceni Nyomozó Ügyészség hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntettével vádolja a szocialista polgármestert, hétfőn adták át a Debreceni Városi Bíróságnak.)

Gyurcsány Ferenc az MSZP hajdú-bihari kampányzáró nagygyűlését megelőzően az MTI-nek sajnálkozását fejezte ki, hogy a legfőbb ügyész "csendben van és asszisztál mindahhoz, ami történik", s megjegyezte: tévednek azok az ügyészek, akik úgy gondolják, hogy a kormánypárt jelenlegi parlamenti kétharmada örökre meg fogja őket védeni.

Bűnpártolással vádolja az ügyészség Tóth Józsefet, a Hajdú-Bihar megyei Polgár szocialista polgármesterét. A Debreceni Nyomozó Ügyészség hétfőn küldte át a vádiratot a Debreceni Városi bíróságnak, amelyben hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntettével vádolják a politikust.Tóth Józsefet egy 2005-ös ügyben vádolták meg; Polgár jelenlegi szocialista polgármestere és egyben polgármesterjelöltje akkor a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke volt.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felmérés: Az európaiak jogállamisági mechanizmust akarnak

Felmérés: Az európaiak jogállamisági mechanizmust akarnak

Szökni próbált a börtönből a dán tengeralattjárós gyilkos

Szökni próbált a börtönből a dán tengeralattjárós gyilkos

852 Porsche, 18 Ferrari és 3 Lamborghini talált gazdára a járvány alatt Magyarországon

852 Porsche, 18 Ferrari és 3 Lamborghini talált gazdára a járvány alatt Magyarországon