szerző:
hvg.hu

„Igen válságos képet mutatnak” a főváros pénzügyeire vonatkozó átadási-átvételi adatok, de legalább fél vagy egy év szükséges ahhoz, hogy „kialakuljon egy tiszta kép” Budapest finanszírozási kockázatairól – mondta az m1 Ma reggel című műsorában Atkári János, Demszky Gábor egykori pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettese, aki most Tarlós István főtanácsadójaként tér vissza a városházára.

Atkári János szerint fél vagy egy év kell ahhoz, hogy egyértelmű képet kapjon Budapest új vezetése a főváros pénzügyi helyzetéről és a lehetséges finanszírozási kockázatokról. Ezek között említette a BKV-t, amellyel kapcsolatban szerinte a döntéshozóknak is „ideje megijedni.”

„Részben szükségük van Tarlós Istvánéknak egy értelmes vitapartnerre és azokra a tanácsokra, amelyeket én tudok adni” – mondta Atkári János az új városvezetés mellett betöltendő jövőbeli szerepéről. Saját bevallása szerint korábban részben politikai okokból, a fővárosi koalíció változásai miatt szakadt el a városházától 2004-től kezdődően. Végül 2006-ban távozott.

Atkári a műsorban arról is beszélt, hogy korábbi pozíciójában Hagyó Miklóssal nem volt közvetlen kapcsolatban, Mesterházy Ernő pedig „nem tűnt egyenes és tiszta embernek”. A hvg.hu-n az önkormányzati választások előtt készült interjúban Atkári arról is beszámolt, hogy Mesterházyt még az irodájába sem engedte be, sőt, megtiltotta a beosztottainak is, hogy fogadják.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Itthon

Tarlós Atkáriról: „maradéktalanul becsületes és kiváló szakember”

Állami beavatkozást szeretne a főváros pénzügyi helyzetének rendezésére Tarlós István főpolgármester, aki az Állami Számvevőszéktől is vizsgálatot kér Budapest pénzügyi helyzetéről. Többek közt ez derült ki Tarlós szerdai, a fővárosi Városháza egyik, három magyar zászlóval kifejezetten a sajtótájékoztató tiszteletére föllobogózott helyiségében tartott sajtótájékoztatóján. Kiderült: a négyes metró első szakaszát legkorábban 2014-ben adják át, a Fővárosi Közgyűlésnek pedig nyolc bizottsága lesz. Ötöt a Fidesz-KDNP, kettőt az MSZP, egyet-egyet az LMP és a Jobbik fog elnökölni.

Pelle János Vélemény

Atkári: Mesterházyt nem engedtem be az irodámba

Atkári János 1996-2006 között Demszky Gábor gazdasági és pénzügyi területekért felelős helyettese volt, amíg lehetett, mederben tartotta főváros gazdálkodását, próbálta útját állni a herdálásoknak. 2003-ban jelezte: gond lesz Mesterházy Ernő ténykedésével. 2004 őszen megfosztották tisztségétől, 2005-ben kizárták az SZDSZ fővárosi frakciójából is. 2006-tól kezdve rendszeresen konzultál Tarlós Istvánnal, valószínűsíthetően Budapest következő főpolgármesterével. Ám legfeljebb szakmai tanácsadó szerepet hajlandó vállalni mellette.

MTI Itthon

Atkári: elkerülhetetlenek a megszorítások a fővárosban

Elkerülhetetlenek a megszorítások a fővárosban - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Atkári János, aki egy évtizeden át irányította Budapest pénzügyeit és Tarlós István független tanácsadójaként tér vissza a városházára.

Lélegzetelállító légi felvétel készült egy lavináról – videó

Lélegzetelállító légi felvétel készült egy lavináról – videó

Újabb milliárdok ömlenek a felcsúti fociba tao-támogatás címén

Újabb milliárdok ömlenek a felcsúti fociba tao-támogatás címén

Vasárnapi sütivásárral segítik a sztárok az autista gyerekeket

Vasárnapi sütivásárral segítik a sztárok az autista gyerekeket

Tordai Bence: Közös a cél, a rezsim megdöntése

Tordai Bence: Közös a cél, a rezsim megdöntése

Alkotmányjogász: alapvető jogelvek sérülhettek a rabszolgatörvény elfogadásakor

Alkotmányjogász: alapvető jogelvek sérülhettek a rabszolgatörvény elfogadásakor

Talán még a világvégét is túl lehetne élni ebben az autóban

Talán még a világvégét is túl lehetne élni ebben az autóban