szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Iskolai formaruhát hordanak a jövőben a hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola két első és egy második osztályába járó diákok - a viselet bevezetését a szülők kezdeményezték.

Az iskolaköpenyre nem emlékeztető, színes ruhát B. Kovács Emőke festőművész tervezte. A hódmezővásárhelyi általános iskolákban szülői kezdeményezésre merült fel a formaruha viseletének lehetősége. Az egyforma öltözet elfedi a társadalmi különbségeket és erősíti az összetartozást a diákok körében - érveltek a szülők. A helyi önkormányzat a kezdeményezés mögé állt, és valamennyi általános iskolában egyeztetést indított a szülői munkaközösségekkel.

©

Tóthné Kecskeméti Katalin, a Varga Tamás Általános Iskola igazgatója a kezdeményezésről tartott keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy az előző tanévben felmérést készítettek, ennek alapján a szülők és a diákok fele-fele arányban támogatták, illetve ellenezték a formaruha viselését. Ezért úgy döntöttek, egy-egy osztályban csak akkor vezetik be az egységes ruházatot, ha valamennyi szülő hozzájárul. A leendő első osztályosok szülei számára rendezett májusi értekezleten meg is született az első ilyen döntés, amelyhez később a másodikosok is csatlakoztak.

A formaruhák tervezésére B. Kovács Emőke hódmezővásárhelyi festőművészt kérték föl, a viseletet pedig az önkormányzat által működtetett Hódfó Szociális Foglalkoztató készítette el. A művész és a vállalkozások támogatásának köszönhetően a napszövetből készült, osztályonként különböző színű, az egyik oldalán gombolható és elől két zsebbel ellátott formaruháért a szülőknek kétezer forintnál kevesebbet kellett fizetniük. A gyerekek hétfőn kapták meg a formaruhát, amelyet örömmel és büszkén viselnek. Az egységes ruha a közösséghez tartozás érzését is erősíti bennük, mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy a zöld színű viseletet hordó csoport máris "béka osztálynak" nevezi magát - árulta el az igazgató.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Igazgatói figyelmeztetéseik miatt nem mehettek gyereknapra

Kitiltották a kutasi iskolában a gyereknapi rendezvényről azokat a gyerekeket, akik a tanévben igazgatói figyelmeztetést kaptak; az érintett tanulók egy része mégis elment a rendezvényre. A helyben lakókat a pedagógusok még a program kezdete előtt hazavitték, a Szabásról bejárókat pedig hazaküldték az iskolabusszal - írta szerdai számában a Somogyi Hírlap.

Karrier

Melyek lesznek a szünnapok a következő tanévben?

183 tanítási nap, a szokásosnál hosszabb őszi szünet és a tavalyinál a diákok szempontjából kicsit szerencsésebben, hétköznapokra is eső szünnapok: röviden így lehetne leírni a következő tanévet.

Botrány Ausztriában: soron kívül kaptak oltást polgármesterek és azok családtagjai

Botrány Ausztriában: soron kívül kaptak oltást polgármesterek és azok családtagjai

Megszólalt az Újpesten megkéselt rendőr: "Nagyon köszönöm a kiállást mellettünk!"

Megszólalt az Újpesten megkéselt rendőr: "Nagyon köszönöm a kiállást mellettünk!"

Kína szankciókkal sújtotta Mike Pompeót és több volt amerikai minisztert

Kína szankciókkal sújtotta Mike Pompeót és több volt amerikai minisztert