Tetszett a cikk?

Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke szerint a cigányság egyre inkább a politikai vetélkedések "könnyen manipulálható eszközévé" vált.

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke kedden Budapesten, a Cigány Tudományos és Művészeti Társaság kétnapos konferenciájának a megnyitóján azt mondta: a bűnözés, az erőszak országszerte elharapózott, és ez katasztrofális folyamatokat indított el a helyzetében és önbecsülésében megrendült cigányság körében.

Hozzátette, hogy a cigányság hagyományos életstratégiája folytathatatlanná vált, a megújulás feltételeit pedig csak a helyi társadalom, gazdaság és közigazgatás-közellátás újjáépítése révén lehet biztosítani.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!