szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Budaházy György és társai egy érdi bevásárlóközpont parkolójában adták át a futball labdába rejtett bombákat. Erről videófelvétel is készült.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerint ezeket a labdába rejtett bombákat akarták több helyszínen is felrobbantani. A felvételek 2009. április 8-án készültek, azon az estén, amikor a négy gyanúsítottat elfogták. A felvételeket a rendőrség készítette, s bár ezeken nem látszik, hogy Budaházy György ott volt, a nyomozás egyéb adataiból egyértelművé válik, hogy ő ült az egyik autóban - mondta Fazekas Géza. A bizonyítékokat már átküldték a bíróságnak és indítványozták Budaházy és két társa előzetes letartóztatásának meghosszabbítását, amelyet első fokon a bíróság határozatában el is rendelt.

A Központi Nyomozó Főügyészség 2009 áprilisi tájékoztatása szerint az egyik férfi a szocialista Ecsődi László adonyi lakásánál akart robbantani. A Magyar Nemzet keddi számában azt írta: összehangolt robbantás-sorozatra, úgynevezett nagy körre készült Budaházy György és az általa vezetett Hunnia Mozgalom tagjai. Az első csoport azt a feladatot kapta, hogy Nyúl István János szocialista országgyűlési képviselő ingatlanánál hozzanak működésbe egy futball-labdába rejtett robbanóanyagot. A másik csoport Káli Sándor miskolci szocialista képviselő lakóhelyénél robbantott volna, míg egy másik vádlott Adonyban, Ecsődi László MSZP-s képviselő házánál hozott volna működésbe egy három kilogrammos bombát.

Budaházy György és 16 társa ellen terrorcselekmény bűntette és más bűncselekmények miatt szeptember 27-én emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség, Budaházyt terrorcselekmény bűntettével, továbbá aljas indokból, felbujtóként elkövetett súlyos testi sértés bűntettével vádolják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG Itthon

Budaházy „tömege”

Legalább három ember akciója már lehet polgári engedetlenség, nem kell hozzá taxisblokád méretű demonstráció – állítják magyar politológusok. A HVG friss számának cikkéből kiderül: ezek szerint a jelenleg rács mögött ülő Budaházy György egykori hídfoglalása is lehet az, hiszen nyilvános és „tömeges” volt.

hvg.hu Itthon

Ötszázan tüntetnek a Kozma utcai börtönnél Budaházyért

Legfeljebb ötszázan, de talán csak három-négyszázan lehetnek a tüntetők a Kozma utcai börtön közelében, a Kozma utca és az Újhegyi út sarkán - jelentette helyszíni tudósítónk. A sötét utcában ugyanis - ahová a rendőrök elterelték a demonstrálókat - nehéz megszámolni a jelenlévőket.

MTI Itthon

Összehangolt robbantás-sorozatra készültek Budaházyék

A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Budaházy György és az általa vezetett Hunnia Mozgalom tagjai 2009-ben összehangolt robbantás-sorozatra készültek - írta keddi számában a Magyar Nemzet egy, a lap birtokába került nyomozati dokumentumra hivatkozva.

MTI Itthon

Éhségsztrájk Budaházy szabadon engedéséért

A 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom éhségsztrájkot tart Budapesten a Kozma utcai börtönnél a korábbi kormányellenes demonstrációiról ismert Budaházy György szabadon bocsátásáért.

MTI Itthon

Felfüggesztett börtön Budaházynak

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte Budaházy Györgyöt jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla szerdán. A határozathirdetést rendzavarás miatt 30-40 percre fel kellett függeszteni, Budaházy híveit rendőrök vezették ki a tárgyalóteremből.

Nagyobb hatótávra képesek az új Porsche Taycan villanyautók

Nagyobb hatótávra képesek az új Porsche Taycan villanyautók

Lehetséges, hogy mégsem lesz Budapesten Eb-meccs

Lehetséges, hogy mégsem lesz Budapesten Eb-meccs

Törvény védi a tehéntrágya szagát és a kakaskukorékolást Franciaországban

Törvény védi a tehéntrágya szagát és a kakaskukorékolást Franciaországban