szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több nyomozati vallomás szerint is Budaházy megrendelésére verték meg Csintalan Sándort, méghozzá vasrudakkal. Budaházy állítólag így akart bosszút állni, amiért a Hír TV műsorvezetője ügynöknek és provokátornak nevezte - számolt be a HírTV a birtokukba került nyomozati dokumentumokra hivatkozva.

A HírTV először hétfőn, a reggeli híradójában mutatott be egy birtokukba jutott - általuk bizonyító erejűnek nevezett -  rendőrségi felvételt, melyen az látható, hogy a Magyarok Nyilai szervezet tagjai átveszik a futball-labdába rejtett robbanóanyagot, és kocsijuk csomagtartójába teszik, majd a világos színű autóhoz mennek. Az ügyészség szerint a parkoló járműben maga Budaházy György ült, aki a gyanú szerint a támadássorozat kitervelője volt - számolt be a HírTV. 

Az MTI ezzel kapcsolatban kedden megkereste az ügyészség szóvivőjét, aki elmondta: a felvételek 2009. április 8-án készültek, azon az estén, amikor a négy gyanúsítottat elfogták. A felvételeket a rendőrség készítette, s bár ezeken nem látszik, hogy Budaházy György ott volt, a nyomozás egyéb adataiból egyértelművé válik, hogy ő ült az egyik autóban. A bizonyítékokat már átküldték a bíróságnak, és indítványozták Budaházy és két társa előzetes letartóztatásának meghosszabbítását, amelyet első fokon a bíróság határozatában el is rendelt - mondta Fazekas Géza.

Kedden - az ügy birtokukba került nyomozati dokumentumaira hivatkozva - szintén a HírTV közölte azt is, hogy "több nyomozati vallomásban is szó van arról, hogy Budaházy megrendelésére verték meg Csintalan Sándort 2007. december 11-én a műsorvezető lakásánál". 

A HírTV birtokába jutott dokumentumok szerint Csintalan Sándort több hétig követték, mielőtt a támadást végrehajtották volna. A vallomásokból az is kiderül: Budaházy György bízta meg ezzel az akcióval T. Csabát, hogy bosszút álljon, mert a HírTV műsorvezetője ügynöknek és provokátornak nevezte őt. Az ügyészség szerint a támadást vasrudakkal hajtotta végre a T. Csaba vezette sejt, amelynek tagja volt a P. testvérpár és Sz. Frigyes egyetemista - közölte a HírTV.

A Magyar Nemzet keddi számában írta, hogy a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Budaházy György és az általa vezetett Hunnia Mozgalom tagjai 2009-ben összehangolt robbantás sorozatra készültek. Az eljárás során rögzített vallomásokban pedig megemlítik Gaudi-Nagy Tamás jobbikos országgyűlési képviselő és Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke nevét is.

A lap ezt követően szerdán szintén "a Budaházy György nevével fémjelzett büntetőügy nyomozati dokumentumaira" hivatkozva azt is megírta, hogy a Hunnia Mozgalom néhány katonája 2008 októberében Lapid Lajosnak, a budapesti rendőrfőkapitány közbiztonsági helyettesének kocsijára szerelt fel egy bombát. Az akció nem járt sikerrel, mert az időzítő rossz volt, és a pokolgép nem robbant fel. A csoport azonban nem tudta leszedni a robbanószerkezetet, mert nem volt rá idő - olvasható a lapban. A vallomások szerint Lapid autóján egy hónapig rajta volt a robbanószerkezetet rögzítő mágnes.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Ötszázan tüntetnek a Kozma utcai börtönnél Budaházyért

Legfeljebb ötszázan, de talán csak három-négyszázan lehetnek a tüntetők a Kozma utcai börtön közelében, a Kozma utca és az Újhegyi út sarkán - jelentette helyszíni tudósítónk. A sötét utcában ugyanis - ahová a rendőrök elterelték a demonstrálókat - nehéz megszámolni a jelenlévőket.

MTI Itthon

Összehangolt robbantás-sorozatra készültek Budaházyék

A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Budaházy György és az általa vezetett Hunnia Mozgalom tagjai 2009-ben összehangolt robbantás-sorozatra készültek - írta keddi számában a Magyar Nemzet egy, a lap birtokába került nyomozati dokumentumra hivatkozva.

Bújik, izgatott és aludni is tud: íme Moflin, a legaranyosabb robotállat

Bújik, izgatott és aludni is tud: íme Moflin, a legaranyosabb robotállat

Nagy reményeket fűz az EU Bidenhez, de semmi sem lesz már a régi

Nagy reményeket fűz az EU Bidenhez, de semmi sem lesz már a régi

A Xiaomi mobiljából egy robotsárkány is legyártható – videó

A Xiaomi mobiljából egy robotsárkány is legyártható – videó