szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csatlakozni akart Gyurcsány Ferenc az MSZP és az LMP vezetőjének közös sajtótájékoztatójához, de azok hamarabb kezdték el a ceremóniát, hogy a volt kormányfő ne szállhasson be - írja a Magyar Hírlap. Gyurcsány a lapot helyreigazításra kéri, Schiffer Andrást, az LMP frakcióvezetőjét pedig jogi képviselőjén keresztül nyilvános, sajtótájékoztató keretében elmondott bocsánatkérésre szólítja fel, amiért azt állította, hogy 2006 őszén "a miniszterelnök több esetben jogellenesen veretett szét és tiltatott be tüntetéseket".

A Magyar Hírlap keddi számában azt állította: "Néhány percen múlt, hogy Gyurcsány Ferenc nem állt be Mesterházy Attila és Schiffer András közé, azok szerdai közös sajtótájékoztatóján. Ezt azzal sikerült megakadályozni, hogy a sajtótájékoztatót a tervezettnél néhány perccel hamarabb kezdték el. A bukott kormányfő terve ugyanis az volt, hogy csatlakozik az MSZP-elnök és az LMP-s frakcióvezető tájékoztatójához, amelyen bejelentették, hogy együtt lépnek fel Lázár János (Fidesz) javaslatai ellen, melyek szerintük az Alkotmánybíróság (AB) hatáskörét szűkítenék."

Ez az állítás Gyurcsány titkársága szerint nem felel meg a valóságnak, "szó sem volt róla, hogy a volt kormányfő részt vegyen ezen a sajtótájékoztatón" - írják közleményükben. Ezért Gyurcsány Ferenc - ugyancsak jogi képviselőjén keresztül - helyreigazítást kér a napilaptól. Ha ez nem történik meg, a szükséges jogi lépéseket megteszi.

Schiffer András országgyűlési képviselő október 27-ei sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy 2006 őszén "a miniszterelnök több esetben jogellenesen veretett szét és tiltatott be tüntetéseket." Gyurcsány Ferenc titkársága közleményben erre úgy reagált kedden, hogy jogi képviselőjén keresztül nyilvános, sajtótájékoztató keretében elmondott bocsánatkérésre szólítja fel Schiffer Andrást. "Ha ez nem történik meg, a további jogi lépéseket is megteszi" - írják.

Gyurcsány egyébként múlt kedden még azt hangsúlyozta blogjában, hogy csatlakozni kell az LMP november 3-ra tervezett demonstrációjához. Mesterházy és Schiffer sajtótájékoztatója után azonban vélhetően csalódott, hiszen kimaradt a közös akcióból, amikor is ráadásul az LMP-s képviselő keményen kritizálta őt – vélekedett a Magyar Hírlap.

Gyurcsány Demokratikus Koalíció platformja november 2-án, kedden délután 5-kor a budapesti Vértanúk terén részt vesz a Magyar Demokratikus Charta által a jogállam védelmére meghirdetett tüntetésen, amelyen a volt kormányfő is felszólal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Gyurcsánynak pénze van, pártja nincs. Miért?

Pénze vélhetőleg lenne rá, mégsem alapított új pártot Gyurcsány Ferenc. Inkább új MSZP-platformot hozott létre, pedig vagyona és kapcsolati tőkéje segítségével talán összehozhatna egy országos lefedettségű szervezetet.

hvg.hu Itthon

Gyurcsány: Orbán „fél attól, hogy pofára esik”

Orbán Viktor „fél attól, hogy pofára esik”, ezért próbál brutális nyomást gyakorolni az Alkotmánybíróságra - mondta Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes beszéd című műsorában, amelyet felvételről sugároztak hétfő este.

Hírszerző/FH Itthon

Újabb témát kaphat Papcsák

A Magyar Nemzet információi szerint súlyos korrupció gyanúját tárta fel az az előzetes vizsgálat, amely a mentésirányítás fejlesztésére még a második Gyurcsány-kormány idején meghirdetett pályázat körülményeit vette górcső alá.