szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz országgyűlési frakcióvezetője kezdeményezi az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács összehívását hétfő reggelre.

Lázár János, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője kezdeményezi az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) hétfő reggeli összehívását a 98 százalékos különadóval kapcsolatos álláspontjának ismertetése érdekében - közölte a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja csütörtökön.

Lázár János szerdán este újságíróknak nyilatkozva azt mondta, hogy a parlament már hétfőn este elfogadhatja a 98 százalékos különadó bevezetéséről szóló jogszabályt, amelynek szövegébe a Fidesz a szakszervezetek javaslatait is beépítené. A párt frakcióvezetője ezt megelőzően szakszervezeti vezetőkkel folytatott tárgyalásokat. A politikus szerint mindenekelőtt arról lenne fontos megegyezni az érdekképviseletekkel, hogy a különadó ne érintse a közszolgálati dolgozók törvényesen járó juttatásait.


  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Folytatódik Lázár János indítványainak tárgyalása

A részletes vitával folytatódik ma annak a három törvényjavaslatnak a parlamenti tárgyalása, amelyet Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője nyújtott be a Háznak azt követően, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) alkotmányellenesnek nyilvánította és visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a 98 százalékos különadót.

MTI Karrier

Különadó: Lázár kompromisszumkésznek mutatkozott

A felsőoktatásban a nyugdíjba menő professzorok, docensek esetében a végkielégítések után nem kell különadót fizetni - erről állapodott meg Lázár János Fidesz-frakcióvezető a szakszervezetekkel. A frakcióvezető azt mondta, egészen biztos, hogy lesz változtatás, a szakszervezetek meggyőzték őt.