Tetszett a cikk?

Nem kizárt, hogy több kilométeren a föld alá terelik az autósokat az egyik fővárosi főútvonalon. A terv komoly, most vitatják - írja az Ingatlanmenedzser.hu.

Ötletpályázatot szervezett a közelmúltban a várostervezői szakma  a budapesti Üllői út jövőjéről. Az egyik komoly terv szerint föld alá terelnék az autósokat ezen a több kilométeres fő ütőéren. Felmerült még a villamos pálya középvonalba való helyezése, zöldítése. A helyi közlekedés részben parkolósáv mellett, részben zöldsáv mellett lüktetne végig az Üllői út ezen szakaszán. Hangsúlyt kap a P+R parkolók kijelölése, illetve mélygarázsok létesítése, melyeket a földfelszínen zöldítenének, parkká alakítanának.

További részletekért kattintson az Ingatlanmenedzserre.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Folk György (hvg.hu) Itthon

"Budapesten már megtörtént a kerékpáros áttörés"

Annak ellenére, hogy a budapesti bringások katasztrofálisnak látják a két kerékkel közlekedők helyzetét a fővárosban, a kerékpározás dán nagykövete szerint messze nem állunk olyan rosszul, mint akár egyes ausztrál vagy amerikai városok kerekezői, noha átfogó kerékpáros koncepcióra valóban égető szükség van.

Bár intim probléma, muszáj beszélni róla

Bár intim probléma, muszáj beszélni róla

Bruttó 1,7 milliót keres a híradós, aki Hadházy akcióját bunkónak nevezte

Bruttó 1,7 milliót keres a híradós, aki Hadházy akcióját bunkónak nevezte

Orbán miniszterelnöki rekordot döntött

Orbán miniszterelnöki rekordot döntött