szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csaknem egy évvel őrizetbe vétele előtt tudta Hunvald György, a maffiabűntettekkel vádolt volt VII. kerületi MSZP-s polgármester, hogy lehallgatják - közölte a birtokába került nyomozati anyagokra hivatkozva a hétfői Magyar Nemzet, amely egy olyan beszélgetés leiratát is közli, amelyet Hunvald Zoltai Gusztávval folytatott.

"Két évvel ezelőtti - titkos adatszerzés során keletkezett, mára nyílttá tett - telefonbeszélgetései szó szerinti leiratai szerint a Gyurcsány-korszakban is nagypolitikai ambíciókat, de legalább főpolgármesteri terveket dédelgető Hunvald utalt az akkor már érlelődő BKV-s botrányra" - írta a lap. Feltételezte, hogy a szocialista párton belülről eredhet a lehallgatása: 2008. május 7-én jogi tanácsadójával egyebek mellett azt közölte: "van egy információm, hogy ez a rohadék Hagyó, ez most nagyon nekem akar jönni, mert őnála borul össze minden a fővárosban, és nem akarja, hogy legyen bárki, aki erősebb PR-ban, vagy bármi nála". SZDSZ-es társa, Gál György, akivel gyakran beszélt, az egyik alkalommal, júniusban konkrétan figyelmeztette: "Lövési van, de nagyon!… Kéne beszélgetned a nagy, a nagyfőnökkel, ilyen négyszemköztin". Amikor Hunvald visszakérdezett, hogy a "legnagyobbal", akkor azt Gál megerősítette - írta a lap.

A Magyar Nemzet egy Zoltai Gusztávval folytatott beszélgetés leiratát is közli, amely szerint Hunvald a Mazsihisz-vezetőtől kér segítséget, hogy az nézzen utána, miért "szállt rá" a Központi Nyomozó Főügyészség, s közli, el kéne sikálni a dolgot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Videó: több százmilliós autógyűjtemény egy pesti pláza alatt

Több százmillió forint értékű autógyűjtemény „pihen” abban a budapesti mélygarázsban, ahol a sajtóhírek szerint az előzetes letartóztatásban lévő volt erzsébetvárosi polgármester, Hunvald György autói is parkolnak – tanúsítja ezt az a videó, amit a hvg.hu készített a helyszínen kedd délután.

MTI Itthon

Meghosszabbították Hunvald előzetes letartóztatását

Továbbra is előzetes letartóztatásban marad a VII. kerület szocialista polgármestere, miután a Fővárosi Bíróság első fokon két hónappal meghosszabbította a Hunvald György elleni, hétfőn lejárt kényszerintézkedést - tudta meg a Népszava.

A Volánbusz huszonnégy városban vezet be kötelező jegyelővételt

A Volánbusz huszonnégy városban vezet be kötelező jegyelővételt

„Kossuth Rádió, 16 óra, gong” – Szilágyi, Rangos, Sváby is mesél rádiós élményeiről

„Kossuth Rádió, 16 óra, gong” – Szilágyi, Rangos, Sváby is mesél rádiós élményeiről

Van, amire jobb egy mesterséges barát, mint a szülő?

Van, amire jobb egy mesterséges barát, mint a szülő?