szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ítéletet hirdet ma a kiskunlacházi gyermekgyilkosság ügyében a Pest Megyei Bíróság.

A két évvel ezelőtti gyilkosság elkövetésével vádolt P. Józsefre életfogytiglani fegyházbüntetés kiszabását kérte a vád képviselője a november 18-i tárgyaláson. H. Nóra lemeztelenített holttestére 2008. november 23-án a helyi kiserdőben talált rá édesapja, miután hiába várták haza az előző este a művelődési házban szórakozó lányt. A rendőrség nyomozásának eredményeként került képbe a holttest megtalálási helyéhez közel lakó P. József, aki ugyanazon az éjszakán egy másik településen szórakozott barátaival, majd kocsijukból kiszállva gyalog indult haza, elhaladva a kiserdő mellett. 

A vádirat szerint a férfi megerőszakolta, majd megölte a koránál fejlettebb, feltűnően csinos, 14 éves kiskunlacházi lányt, aki állítólag nagyon hasonlított korábbi barátnőjére. Az áldozat mobiltelefonját és egyéb értékeit a nyomozók P. József lakásán, egy porszívó porzsákjában találták meg. P. József kirendelt ügyvédje az emberölés alapesetének megállapítását, valamint védencének az erőszakos közösülés és a kifosztás vádak alóli felmentését kérte november 18-i perbeszédében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!