szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kóros elmeállapota miatt jogerősen felmentette az emberölés vádja alól a Somogy Megyei Bíróság szerdán azt 70 éves férfit, aki közel két hónapon át maga próbálta ápolni combnyaktörést szenvedett, ágyhoz kötött 90 éves édesanyját. Az idős asszony végül kórházba került, ahol két hét múlva meghalt.

Vadócz Attila, a bíróság szóvivője az MTI-nek elmondta: több szakértői csoport is megvizsgálta a vádlottat, s megállapították, hogy a férfi elmezavarban szenved. Emiatt a következményeket nem tudta felmérni, ám eltérő vélemény alakult ki arról, hogy a vádlott a jövőben jelent-e veszélyt másokra, s ezért szükség van-e a kényszergyógykezelésére. 

A bíróság újabb szakértői vizsgálatot rendelt el, amelynek ismeretében, valamint az ügyész és a védő egybehangzó, felmentést kérő álláspontját figyelembe véve, a vádlott felmentéséről döntött. Egyúttal - miután a férfit a kaposvári kórház pszichiátriai osztályán kezelik - eltekintett a kényszergyógykezeléstől.     

Az idős asszonyt, akinél a szakértői vizsgálat alapján több "sorsszerű" betegséget - tüdőtágulatot, szívbetegséget - is megállapítottak, végül múlt év novemberében a lánya vitette kórházba, miután a fivérétől levélben értesült a történtekről. A súlyos betegségekben szenvedő asszony a gondos orvosi ápolás ellenére két hét múlva a kórházban meghalt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy elfeledett tiltakozás: Paptanár, bankelnök és író és gróf is fellépett a svábok kitelepítése ellen

Egy elfeledett tiltakozás: Paptanár, bankelnök és író és gróf is fellépett a svábok kitelepítése ellen

210-zel száguldó SUV-t kaptak el a rendőrök

210-zel száguldó SUV-t kaptak el a rendőrök

Hajba kaptak az olasz kormánypártok az uniós mentőpénzen

Hajba kaptak az olasz kormánypártok az uniós mentőpénzen