szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

A Fidesz a Költségvetési Tanács (KT) lefejezésével egy újabb jogállami kontrollt iktatott ki - mondta csütörtökön Tukacs István MSZP-s képviselő.

A szocialista képviselő szerint ez bosszú, hiszen a KT elemzése a jövő évi büdzsé tervezetéről nem volt hízelgő a kormányra nézve. Tukacs István képviselő szerint a kormánypárti javaslat cinikus, mert nem a KT működését veszi górcső alá, hanem a működési feltételeit vonja el.

A KT a dolgát végezte a benyújtott büdzsé kapcsán, amelyet kockázatosnak ítélt. Ez az elemzés egyezett az MNB és részben az ÁSZ véleményével is - emlékeztetett Tukacs István. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint a KT lefejezésének súlyos következményei lehetnek, hiszen a világ figyel arra, hogy Magyarországon van-e független, költségvetést ellenőrző szervezet. A szocialista politikus hozzátette: a Fidesz egy újabb személyre szabott törvényt alkotott, amellyel büntetni kíván. Az ellenzéki párt további lépéseket fontolgat az ügyben.

A miniszterelnök szóvivője szerdán jelentette be, hogy a kormány erős jogosítványokkal rendelkező Költségvetési Tanácsot (KT) kíván fenntartani. Szijjártó Péter hozzátette: a költségvetés elfogadásának feltétele lesz, hogy a Magyar Nemzeti Bank és az Állami Számvevőszék elnökéből, valamint az államfő delegáltjából álló KT azt támogassa.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„A gondolat, hogy a legtöbb ember önző, egyszerűen elfogadhatatlan világjárvány idején”

„A gondolat, hogy a legtöbb ember önző, egyszerűen elfogadhatatlan világjárvány idején”

Joe Biden kutyái is megérkeztek a Fehér Házba

Joe Biden kutyái is megérkeztek a Fehér Házba

Magyar futballedző még nem kapott akkora lehetőséget, mint most Dárdai Pál

Magyar futballedző még nem kapott akkora lehetőséget, mint most Dárdai Pál