szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

180 millió forintra büntették ebben az évben azokat a gazdákat, akik a földterületükön nem irtották a parlagfüvet - hangzott el csütörtökön, egy fővárosi konferencián.

Itthon országszerte a mezőgazdasági területek nagy része - 80 százaléka - fertőzött a parlagfűvel - derült ki a témában rendezett fővárosi konferencián. A szakemberek szerint a köztudatban ki kell alakulnia annak a gondolkodásmódnak, hogy a gazdák ne a hatósági felszólítás miatt döntsenek a parlagfű lekaszálása mellett, hanem felismerjék az erősen allergén növény irtásának jelentőségét. Idén egyébként 180 millió forintra büntették azokat a gazdákat, akik a saját földjükön nem irtották a növényt.

Ebben az évben főként a sok eső miatt már egészen korán, szeptember közepén véget ért a parlagfű szezon. A parlagfű által legfertőzöttebb térség Nyíregyháza és környéke volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Erősödik a politikai vita a kínai vakcina miatt

Erősödik a politikai vita a kínai vakcina miatt

20 éves lett a Wikipédia, amit ma is önkéntesek szerkesztenek

20 éves lett a Wikipédia, amit ma is önkéntesek szerkesztenek

Audival húzták a tartálykocsit a havas emelkedőn – videó

Audival húzták a tartálykocsit a havas emelkedőn – videó