szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Meghallgatta Szilvásy Györgyöt a Fővárosi Bíróság csütörtökön abban a személyiségi jogi perben, amelyet az UD Zrt. indított ellene jó hírnév megsértése miatt; a volt szocialista titokminiszter szerint nem követett el jogsértést, az előírások szerint tájékoztatta az ügyről a nyilvánosságot.

A lehallgatási botránnyal kapcsolatosan az UD Zrt. jó hírnév megsértése miatt összesen négymillió forintos, nem vagyoni kár megtérítését követeli Szilvásy Györgytől. A felperesek szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójának, az azóta lemondott Laborc Sándornak a feljelentése nyomán a biztonsági cégnél 2008. szeptember 10-én tartott házkutatás után a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter politikai célzatú, valótlan tartalmú sajtókampányt folytatott az UD Zrt. ellen, amivel súlyos károkat okozott a cégnek, illetve vezetésének, és ellehetetlenítette azt.

Az UD Zrt. mostani és egykori vezetői - Tóth János és Horváth József, akik az ügyben ugyancsak felperesek - a tárgyaláson elmondták: Szilvásy György titokminiszterként tett nyilatkozatai egzisztenciálisan és egészségileg is tönkretette őket. Szilvásy György kijelentései után szinte "hazaárulóként" tekintettek rájuk, ügyfeleik 95 százaléka felmondta velük a szerződést.

Szilvásy György azt mondta, soha nem állította tényként, hogy az ügyben indult feljelentés által érintettek bűncselekményeket követtek el, csupán azt hangsúlyozta akkor, hogy ennek gyanúja áll fenn. Mint megjegyezte, Tóth Jánosra és Horváth Józsefre nézve semmiféle kijelentést nem tett, nevüket nem is említette.

A volt titokminiszter közlése szerint a felperesek hívták fel a figyelmet arra, hogy eljárás indult ellenük, ő csak a feljelentés után két héttel beszélt a feljelentés tartalmáról. Amikor a törvényi előírások alapján tájékoztatta a nyilvánosságot, akkor már az újságok tele voltak az UD Zrt.-vel - mondta Szilvásy György, hozzátéve, hogy nyilatkozatai során tényekre támaszkodott.

Hangsúlyozta, gondosan ügyelt arra, hogy az ügyben mindig jelezze, gyanú szerinti kijelentéseket tesz. Nem igaz, hogy tényként kezelt volna dolgokat, csupán a feljelentés tényét közölte így - közölte Szilvásy György. Az ügyben a következő tárgyalást 2011. március 28-án tartják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
OTS-Hírvonal Itthon

Pert vesztett Demeterrel és Kövérrel szemben Szilvásy

A Fővárosi Ítélőtábla a Kövér László első- és Demeter Ervin másodrendű felperes által személyiségi jog megsértése iránt indított perben elsőrendű alperesként az alábbi közlemény közzétételére kötelezte Szilvásy Györgyöt - közölte az OTS-en a volt titokminiszter.

hvg.hu Itthon

Szilvásy: „lekötnek a hatósági üldözések”

Mivel foglalkoznak, hogyan töltik idejüket, miből fizetik a számláikat a kormányzati, politikai szférából távozott egykori vezetők? Sorozatunk első részében három volt minisztert kérdeztünk.

MTI Itthon

MN: vádemelés következik Szilvásyék ellen

A Központi Nyomozó Főügyészség heteken belül vádat emel az úgynevezett lehallgatási botrányban meggyanúsított Szilvásy György egykori titokminiszter, Dávid Ibolya volt MDF elnök, Herényi Károly korábbi frakcióvezető, valamint Tóth Károly egykori szocialista honatya ellen - értesült pontosan meg nem nevezett forrásból a Magyar Nemzet.

hvg.hu Itthon

Szilvásy: nem dolgozott politikai pártokra az NBH

Felkészületlenül érték a Nemzetbiztonsági Hivatalt és a rendőrséget a 2006-os őszi események - állítja Szilvásy György volt titokminiszter, aki szerint nem igaz, hogy az MSZP politikai célra használta fel a titkosszolgálatokat.

Feltűnő volt a Jaguar egy tréleren Nagykerekinél, és lopott is

Feltűnő volt a Jaguar egy tréleren Nagykerekinél, és lopott is

Szó sem volt a modellváltásról szóló széles körű egyeztetésről a Debreceni Egyetem professzorai szerint

Szó sem volt a modellváltásról szóló széles körű egyeztetésről a Debreceni Egyetem professzorai szerint

Ez történt: Megszólalt Duda Ernő virológus a kínai vakcináról

Ez történt: Megszólalt Duda Ernő virológus a kínai vakcináról