szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A közszolgálat média átalakulásáról az MTV vezérigazgatója a közszolgálati csatorna Ma reggel című műsorában azt mondta, az új rendszer lehetőséget biztosít arra, hogy a vezetők főként a műsorra koncentráljanak.

„Egy nagyon nagy lehetőség van a közmédia rendszer előtt, mert egy olyan újfajta struktúra áll fel, amely lehetőséget biztosít a vezérigazgatóknak, hogy főként a műsorra koncentráljanak” - mondta Medveczky Balázs a Magyar Televízió Zrt. vezérigazgatója a Ma reggel című műsorban.

Tematizálják a csatornákat, így az m2 gyermek-, a Duna Autonómia pedig kulturális csatorna lesz - írt a műsorban elhangzottakról a hírado.hu. Az m1 országos közszolgálati csatorna marad, amely továbbra is ellátja a közszolgálati feladatait, de a kisebbségi és vallási műsorok mellett megjelennek dokumentumfilmek és kulturális műsorok is. A Duna 1 pedig egy olyan országbrand, amellyel Magyarországot megmutathatjuk a világnak - mondta Ókovács Szilveszter, a Duna Televízió vezérigazgatója.

Olcsóbb nem lesz a rendszer, de lesz pénz arra, hogy minőségi műsorokat lehessen gyártani - közölte Ókovács Szilveszter.  Az ár-érték arány mutatójának kell javulnia - tette hozzá Medveczky Balázs. Aki jó szakember és munkát akar végezni, annak lesz munkája. Hozzátette: nem kell versenyezni a kereskedelmi médiumokkal, hanem alternatívát kell felmutatni.

A hírgyár rendszerében a tényközlés kicsit olcsóbbá válik azzal, hogy nem negyven ember, hanem négy készíti ugyanazt a hírt. De mindegyik médiumnak a saját profilja szerinti hríadókat fognak készíteni - tette hozzá az MTV vezérigazgatója. A háttérműsorok azonban a csatornáknál maradnak. Lépésről-lépésre kell haladni, de nagyjából egy év alatt össze kell állnia a rendszernek  - közölte a műsorban Medveczky Balázs.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Ellenzék nélkül küldték tovább a fideszes médiacsomagot

Az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottsága hétfői ülésén általános vitára alkalmasnak találta az új médiacsomag azon előterjesztését, amely szerint egy közszolgálati közalapítvány felügyelné a közmédiumokat. A szavazásnál egyetlen ellenzéki képviselő sem volt jelen.

Seres László Vélemény

Az új kurzus megszállta az MTV-t: kirúgások, áthelyezések, kézi vezérlés

A köztévé elfoglalása ismét teljes erővel folyik, pedig a közmédiia lenyúlása az internet és a többszáz tévécsatorna mellett egyre értelmetlenebb. Nem tudni, az MTV miért a tehetséges műsorvezetőkön spórol, miért importál újakat, miközben kb. 1,3 milliárd forinttal tartozik, amiért több mint fél éve nem fizet bérleti díjat az általa használt Bojtár utcai gyártóbázisért? Sosem fogjuk megtudni.

MTI Itthon

A fideszesek lemondatnák a közmédiumok kuratóriumi elnökségét

A Magyar Televízió Közalapítvány (MTVK), a Hungária Televízió Közalapítvány (HTVK) és a Magyar Rádió Közalapítvány (MRK) kuratóriumi elnökségébe a Fidesz és a KDNP által jelölt tagok kezdeményezik, hogy mindhárom testület minden tagja nyújtsa be lemondását az új országgyűlés alakuló ülésének napjával.

MTI Gazdaság

Az MTV elfogadhatatlannak tartja az őket érintő elvonást

A nézők számára fontos közszolgálati műsorok megszüntetéséhez vezetne, indokolatlan és elfogadhatatlan lenne, ha – a lapértesülésnek megfelelően – több mint 5 milliárd forinttal csökkentenék jövőre a Magyar Televízió (MTV) finanszírozására fordított költségvetési összeget - áll az intézmény csütörtöki közleményében.

hvg.hu Itthon

Visszacsaphat a Fidesz bumerángja a közmédiában

Hosszabb távon „bumeránghatása” lehet és az Orbán-kormány hátrányára is válhat a közmédia „elfideszesítése” – vélik egyes szakértők, akik szerint a kereskedelmi médiában várható esetleges tulajdonosi változások is hatással lehetnek a közmédia arculati és tartalmi átalakulására is.

Pont az Autókereskedők műsorvezetője mellet húzott el egy Aston Martin V12 Speedster – videó

Pont az Autókereskedők műsorvezetője mellet húzott el egy Aston Martin V12 Speedster – videó

Győzelemmel nyitott a magyar válogatott a kézilabda-vébén

Győzelemmel nyitott a magyar válogatott a kézilabda-vébén

Csak úgy szórja klientúrájának a műemlékeket az Orbán-kormány

Csak úgy szórja klientúrájának a műemlékeket az Orbán-kormány