szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jövőre mintegy 15 milliárd forinttal gazdálkodhat a Radioaktív Hulladékokat Kezelő (RHK) Nonprofit Kft., ha a parlament a jelenlegi előterjesztést fogadja el a jövő évi költségvetésben, és akkor 7,4 milliárd forintot fordíthatnak a Bátaapátiban létesülő kis- és közepes aktívitású tároló építésére.

Hegyházi József, az RHK ügyvezető igazgatója a kedden Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta: az idén 2,5 milliárd forint maradt meg a 12 milliárd forintos költségvetésből, mert a kormányváltás miatt csak későn tudták kiírni a Bátaapátiban épülő két tárolókamra létrehozására a közbeszerzési pályázatot.
   
Az RHK ügyvezető igazgatója, aki nyolc év után  távozik a cégtől, a sajtótájékoztatón bemutatta utódját, Kereki Ferencet, aki 2011 januárban veszi át a tisztséget.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megszállták a 3-as villamost a rendőrök

Megszállták a 3-as villamost a rendőrök

Új gomb kerül a Windows 10-be, az újraindításkor lehet hasznos

Új gomb kerül a Windows 10-be, az újraindításkor lehet hasznos

Fejenként 600 ezer forintot tartanak otthon a magyarok

Fejenként 600 ezer forintot tartanak otthon a magyarok