szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

A nedves időjárás miatt jelentősen csökkent a levegő szállópor-tartalma a vörösiszap-katasztrófával érintett területen az elmúlt napokhoz képest - közölte a Veszprém megyei Védelmi Bizottság péntek este.

A Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 24 órás mérései alapján mindössze egy helyen, a devecseri polgármesteri hivatalnál haladta meg egy kevéssel az 50 mikrogrammos köbméterenkénti egészségügyi határértéket.

A területen folyamatos a kárfelszámolással kapcsolatos munka, az ebből adódó közlekedésbiztonsági kockázat csökkentése ideiglenesen újra érvényben van Devecseren, illetve Kolontáron a belépési és forgalomkorlátozás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!