szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Harc körjegyzője közölte: megszüntette a Tolna Megyei Bíróság Harc polgármesterének felfüggesztését tisztségéből.

Fábián László elmondta: Bóni Zoltán kedden átvette munkakörét a felfüggesztés idején őt helyettesítő alpolgármestertől.

A körjegyző emlékeztetett arra, hogy a képviselő-testület december 7-én indított fegyelmi eljárást a polgármesterrel szemben, egyben az eljárás 30 napos időtartamára fel is függesztette. A bíróság utóbb jogerősen kimondta a felfüggesztés megszüntetését, a fegyelmi eljárás ugyanakkor folytatódik.

Bóni Zoltán (független) kedden az MTI-nek azt mondta, várható volt a bíróság végzése, borítékolható azonban, hogy a fegyelmi bizottság elmarasztalja majd.

A 970 lakosú Harc képviselő-testülete azért kezdeményezett fegyelmit a polgármesterrel szemben, mert álláspontjuk szerint vagyonkezelési kötelezettségeit nem a testület határozatában foglaltak szerint teljesítette, és a képviselők kifogásokat hoztak fel a falu művelődési központjának felújítása ügyében is.

Nagy Lajos (Fidesz-KDNP) képviselő, a fegyelmi bizottság elnöke az MTI megkeresésére azt mondta: értetlenül állnak a bíróság döntése előtt, abban bíztak, hogy a felfüggesztést a fegyelmi eljárás január 7-ei lezárásáig fenntartják. Hozzátette: további lépéséket terveznek a polgármester ügyében, ezekről azonban részleteket nem közölt.

A harci képviselő-testület két Fidesz-KDNP-s és két független képviselővel működik; Bóni Zoltánt október 3-án másodszor választották a település független polgármesterévé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megtiltotta a minisztérium Demeter Szilárdnak, hogy beszéljen az ATV-ben

Megtiltotta a minisztérium Demeter Szilárdnak, hogy beszéljen az ATV-ben

"Miközben ellenállunk, adjunk is valamit" – az SZFE-sek tévéjével elviselhetőbb a bezártság

"Miközben ellenállunk, adjunk is valamit" – az SZFE-sek tévéjével elviselhetőbb a bezártság

Ál-munkaközvetítők próbálnak pénzt kicsalni a Trenkwalder nevében

Ál-munkaközvetítők próbálnak pénzt kicsalni a Trenkwalder nevében