szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Orbán Viktor áll a népszerűségi lista élén 47 ponttal, 5-tel kevesebbel, mint az előző felméréskor, Gyurcsány Ferenc tetszési indexe ezzel szemben 3 ponttal 21 pontra emelkedett, de ezzel a lista utolsó előtti helyét foglalja el - ismerteti a szerdai Népszabadság a Szonda Ipsos közvélemény-kutató legfrissebb felmérését.

A Gyurcsány népszerűbb lett, Orbánt kevesebben szeretik című cikkben az újság  a közvélemény-kutatás eredményére hivatkozva azt írja, hogy Martonyi János külügyminiszter népszerűségi mutatója esett a legnagyobbat, 6 pontnyit. A népszerűségi listán Orbán Viktort Schmitt Pál államfő és Kósa Lajos (Fidesz) Debrecen polgármestere követi.

A kormánytagok közül Navracsics Tibor és Matolcsy György tetszési mutatója Orbán Viktoréhoz hasonlóan 5-5 ponttal csökkent. Négy ponttal mérséklődött Schmitt Pál, Tarlós István főpolgármester, valamint két ismert fideszes politikus, Pokorni Zoltán és Varga Mihály népszerűségi indexe. A szocialisták közül Mesterházy Attila pártelnök a legnépszerűbb, de indexe két pontot esett. Ugyanilyen arányban csökkent két másik pártvezető, Schiffer András (LMP) és Semjén Zsolt (KDNP) mutatója is. 

A legkevésbé, mindössze egy ponttal Kövér László házelnök és Fellegi Tamás fejlesztési miniszter népszerűségi indexe mérséklődött, míg Bajnai Gordon volt kormányfő és Morvai Krisztina jobbikos EP-képviselő megítélése változatlan maradt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!