szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

A fedélzeten senki nem sérült meg, a tűzoltók - az esetleges kigyulladás megakadályozására - oltóhabbal borították be a gépet.

Az osztrák légitársaság Chisinau-ból (Kisinyov) Bécsbe tartó járata csütörtökön, a kora esti órákban jelzett kényszerhelyzetet Ferihegynek. A repülőgép Budapesten megszakítani kényszerült útját, mert a fékszárny-hidraulika a műszerek szerint elromlott.

A nem működő fékszárnyak miatt viszonylag nagy sebességgel landoló gép aljáról szikrák csaptak fel, ezért a repülőtéri tűzoltók oltóhabbal borították be a gépet, hogy megakadályozzák a lángra lobbanást. A kényszerleszállás során a gép fedélzetén senkinek nem esett baja. Az utasok továbbszállításáról az osztrák légitársaság gondoskodott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!