szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gyanú szerint a Nyírő Gyula kórház pszichiátriai osztályán gyilkoló fiatal drogfüggő férfi már korábban megígérte, hogy ölni fog - írja az áldozat hozzátartozóira hivatkozva a Blikk. A rokonok nem értik, hogyan fordulhat elő, hogy a bekamerázott szobában történteket az ápolók nem észlelték.

Apám gyilkosa már aznap gyilkossággal fenyegetőzött, amikor beszállították a pszichiátriára - nyilatkozta a Blikknek a Nyírő Gyula kórházban múlt héten meggyilkolt 68 éves férfi lánya. A 20 éves drogfüggő N. Richárd a múlt hét kedden a kórház pszichiátriai osztályán megölte idős betegtársát. A bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, s a pszichiátriai megfigyelés alatt álló férfit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították. A bíróság szerint ugyanis fennáll esetében a szökésnek, az elrejtőzésnek, továbbá annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén a férfi újabb bűncselekményt követne el.    

A január 5-én megölt férfi hozzátartozói szerint az elkövető már aznap gyilkossággal fenyegetőzött, amikor beszállították. „Én itt valakit meg fogok ölni", mondta állítólag többek füle hallatára. A családtagok szerint a férfit azért szállították a pszichiátriára, mert egyik családtagját leszúrta.

A hozzátartozók úgy tudják, a leszíjazott elkövető kiszabadította magát, s megfojtotta áldozatát. Pedig az elhunyt egy úgynevezett őrző kórteremben feküdt, ahol az ápoló szolgálati helye éppen a terem közepén helyezkedik el. Innen egy plexifalon keresztül minden beteget jól látnak, ráadásul több kamera figyeli a betegeket, amelyek képeit a nővérpultban monitorok mutatnak. A hozzátartozók ügyvédje, Légmán Imre szerint érthetetlen, hogy sem az elkövető kiszabadulását, sem a gyilkosságot nem vette észre senki. Az ügyvéd szerint feltehetőleg erkölcsi és anyagi kártérítésre is igényt tart majd a család.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!