szerző:
MTI

A Központi Nyomozó Főügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatását annak a budaörsi férfinak, aki egy üzletben rátámadt az ellene folyó büntetőügyben a vádat képviselő ügyészre - közölte az ügyészségi szóvivő vasárnap.

A nyomozó bíró hétfőn dönt az ügyben - tette hozzá Fazekas Géza.

Az MTI pénteken adott hírt arról, hogy az ügyészre támadó férfit hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség.

Az ügyészség akkori közleménye szerint Cs. Gyula és társa ellen önbíráskodás bűntettének kísérlete és könnyű testi sértés vétsége miatt - a Budaörsi Városi Ügyészség vádemelése nyomán - a Budaörsi Városi Bíróságon folyik büntetőeljárás.

A gyanú szerint a férfi január 9-én egy budaörsi élelmiszerboltban - a büntetőügyével összefüggésben - előbb hangosan szidalmazta az ügyészt, majd "a nyakát megfogta, a fejét a kezével megtolta". Az ügyész - utalva ügyészi mivoltára, és arra, hogy az ügyről a bíróságon döntenek - felszólította a férfit, hogy cselekményét hagyja abba, de Cs. Gyula ennek nem tett eleget. A férfi az üzletből távozó ügyésznek ismét nekitámadt, tovább szidalmazta, igyekezett őt a parkolóban fellökni, majd megfenyegette és a gépkocsijával elhagyta a helyszínt.

Cs. Gyula az őrizetbe vétel és a gyanúsításközlés ellen panaszt jelentett be, tagadva a bűncselekmény elkövetését.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A NASA is beszáll Vasember megmentésébe

A NASA is beszáll Vasember megmentésébe

"Allah akbar"-t kiáltott a strasbourgi lövöldöző

"Allah akbar"-t kiáltott a strasbourgi lövöldöző

Az Európai Bírósághoz fordul Tordai a félmilliós bohócorr miatt

Az Európai Bírósághoz fordul Tordai a félmilliós bohócorr miatt

Karácsony előtt száll rá a webáruházakra a kormány

Karácsony előtt száll rá a webáruházakra a kormány

Novák Katalin megdöbbent a francia tévé kérdésein – videó

Novák Katalin megdöbbent a francia tévé kérdésein – videó

Más, mint a Samsungé: ilyen lehet az LG összehajtható telefonja

Más, mint a Samsungé: ilyen lehet az LG összehajtható telefonja