szerző:
hvg.hu

Sok a playmate és a cigi - többek között erre hivatkozva érkeztek beadványok a médiahatósághoz a Való Világgal kapcsolatban. A szélsőséges kuruc.infóra viszont csak egy valaki panaszkodott a kiskorúak védelméért aggódó magyar közönségből.

Azt már néhány napja tudni lehet, hogy több mint hatvan – a médiahatóság hvg.hu-nak adott tájékoztatása szerint január 18-ig 67 – panasz érkezett a médiahatósághoz a Való Világ című műsor miatt.  A panaszok nagy része a médiatörvény kiskorúak védelmére vonatkozó rendelkezéseinek megsértését kifogásolja. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságtól (NMHH) úgy tudjuk, többen Stohl András műsorvezetése miatt fordultak a hatósághoz, azt viszont a levélírók mindegyike sérelmezte, hogy Benkő Dániel nemi szerve látható volt élő adásban.

Sokan károsnak tartják, hogy a villalakók rengeteget dohányoznak, és ezt folyamatosan mutatják is a kamerák, de emellett többen a termékmegjelenítést is sérelmezték – igaz, utóbbira az új médiatörvény teremt lehetőséget, a csatorna pedig egy felirattal jelzi, ha ilyen történik.

Az egyik beadványban a műsor „hölgy-jelöltjei” között szereplő pornószínésznők és playmatek magas száma ellen emeltek kifogást, de van olyan panasz is, amely a „plasztikcicák ellen” érkezett (az NMHH azt nem fejtette ki részletesen, hogy ezt mit jelent), illetve a köztörvényes bűnözök említését is nehezményezték egyesek.

Az NMHH azt már korábban jelezte: a panaszok nagy számára való tekintettel a Médiatanács 2010. december 15-i ülésén elrendelte a Való Világ 4 általános hatósági ellenőrzését. "Folyamatosan vizsgáljuk a valóságshow-t, főleg a kiskorúak védelmére és a reklámszabályokra vonatkozó és a reklámszabályok megsértésére vonatkozó rendelkezések miatt" – tudatta az NMHH, hozzátéve, hogy a médiatanács még nem hozott döntést a valóságshow ügyében.

Azután is érdeklődtünk az NMHH-nál, hogy a trashreality mellett milyen bejelentések érkeztek a kuruc.info oldalra és annak tartalmára – hiszen a médiatörvény kapcsán felmerül, hogy a korábbiaknál nagyobb mozgástere van-e a médiahatóságnak az ilyen oldalakkal szemben. (Az erről szóló cikkünket itt olvashatja) Mint a válaszból kiderült, csupán egy panasz érkezett, ebben a beadványban az oldalon található Holokamu elnevezésű "dossziéval” kapcsolatban, amely "a holokauszt tagadásáról szóló cikkeket, elemzéseket tartalmazza" – tudatta az NMHH. A panaszos szerint sérti a zsidóság méltóságát, emlékeit, és felháborítónak tartja, hogy a XXI. században ilyen oldalak létezhetnek és senki semmit nem tesz letiltásuk érdekében.

Az NMHH ugyanakkor azt is tudatta, hogy blogokkal kapcsolatban nem érkezett panasz.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Halálos helikopterbaleset

Halálos helikopterbaleset

Soros: Orbán szupergonosza lettem

Soros: Orbán szupergonosza lettem

Dzsihadisták hozzátartozóit vitték haza Koszovóba

Dzsihadisták hozzátartozóit vitték haza Koszovóba

Feljelenti az MTVA Sargentiniéket

Feljelenti az MTVA Sargentiniéket

Létszámracionalizálás, így nevezik finoman 10 ezer ember kirúgását?

Létszámracionalizálás, így nevezik finoman 10 ezer ember kirúgását?

Megsérült Dárdai fia, vége az idényének

Megsérült Dárdai fia, vége az idényének