szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Százmillió forintban állapította meg a Fővárosi Bíróság Gál György egykori szabad demokrata politikus, az erzsébetvárosi önkormányzati testület korábbi gazdasági bizottsági elnöke óvadékát – írta a szerdai Magyar Nemzet és a Népszava.

A Népszava úgy tudja, Gál György novemberben kérte a bíróságtól, hogy óvadék mellett szabadlábon védekezhessen. A volt bizottsági elnök azért csak két év előzetes letartóztatásban eltöltött idő után kérte az óvadék lehetőségét, mert ezt az ügy nyomozati szakában a jogszabályok nem teszik lehetővé, csak a vádemelési szakban – olvasható a lapban.

A Magyar Nemzet meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a politikus védője Bárándy Péter 16 millió forint óvadékot ajánlott fel, de erre nemet mondott az eljárás bírája.

Bárándy Péter a napilapnak úgy nyilatkozott, hogy tudomásul vették a határozatot, de az ügyészség megfellebbezte a döntést, így az óvadékkérelmet a Fővárosi Ítélőtábla bírálja el. Ha a másodfokú bíróság helyben hagyja a határozatot, azután kerülhet házi őrizetbe Gál György, ha letéti számlán elhelyezi a megállapított összeget – áll a Magyar Nemzet cikkében.

Az erzsébetvárosi ingatlanügy másik vádlottja, Hunvald György korábbi erzsébetvárosi polgármester védője a Népszavának úgy nyilatkozott: a volt szocialista politikus is kérhette volna óvadék fejében történő szabadlábra helyezését, de nem tette, mert „nincs abban az anyagi helyzetben”.

Mindkét napilap felidézte, hogy Hunvald György, Gál György és társaik ellen bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Ingatlanpanamák: meghosszabbították Gál előzetesét

Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán november 27-ig meghosszabbította Gál György volt erzsébetvárosi SZDSZ-es politikus előzetes letartóztatását.

MTI Itthon

Hunvald és Gál rács mögött maradnak

Az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatáig előzetes letartóztatásban marad a volt erzsébetvárosi szocialista polgármester, Hunvald György és Gál György, az önkormányzat gazdasági bizottságának volt SZDSZ-es elnöke.

hvg.hu Itthon

Újabb gyanú Hunvald ellen

Hunvald Györgyöt, a korrupciós cselekmények gyanúja miatt csaknem egy éve előzetes letartóztatott erzsébetvárosi szocialista polgármestert újabb sokmilliós fiktív tanácsadói szerződések miatt gyanúsította meg az ügyészség - tudatta a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn.

MTI Itthon

Magyar Nemzet: Zoltai Gusztávtól kért segítséget Hunvald

Csaknem egy évvel őrizetbe vétele előtt tudta Hunvald György, a maffiabűntettekkel vádolt volt VII. kerületi MSZP-s polgármester, hogy lehallgatják - közölte a birtokába került nyomozati anyagokra hivatkozva a hétfői Magyar Nemzet, amely egy olyan beszélgetés leiratát is közli, amelyet Hunvald Zoltai Gusztávval folytatott.

A brit liberális gondolkodó, akit idézünk, de nem ismerünk

A brit liberális gondolkodó, akit idézünk, de nem ismerünk

Elkezdődött a legszomorúbb Berlinale, de van két film, amelyért szurkolhatunk

Elkezdődött a legszomorúbb Berlinale, de van két film, amelyért szurkolhatunk

Itt az első Volvo, amit már csak online fognak árulni

Itt az első Volvo, amit már csak online fognak árulni