szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Eltört egy 300 milliméter átmérőjű azbesztcement vízvezeték Szerencsen pénteken, a kiömlő víz elöntötte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város számos utcáját. A szolgáltatás várhatóan csak a késő esti órákra áll helyre teljesen.

A közlemény szerint a csőtörés a Lajos közben, a földhivatal közelében történt, az izraelita temető melletti magaslati víztározóban lévő mintegy 900 köbméter víz alig fél óra alatt kiürült a tározóból, elöntve Szerencs utcáit. Emiatt Szerencs, Bekecs és Legyesbénye belterületének nagy részén reggel óta szünetelt a vízszolgáltatás, több helyütt pedig a csökkent a nyomás. 

A vízszolgáltató Borsodvíz Zrt. tokaji üzemvezetőségének tájékoztatása szerint a víztermelés már folyamatos, a megszokott nyomásviszonyok a délutáni órákra várhatóan helyreállnak. Ugyanakkor a késő esti órákig nem lesz vezetékes vízellátás Szerencsen a Kossuth tér, a Kossuth út egy része, a Lajos köz, a Bakó út és a Felsőpincesor térségében.

Ide lajtos kocsival szállítják a vizet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Csőtörés nehezíti a közlekedést Dél-Budán

Eltört egy nyolcszáz milliméter átmérőjű vízvezetékcső csütörtök hajnalban Budapest XI. kerületében, az Október 23. utca és a Budafoki út kereszteződésénél csütörtök hajnalban - közölte Lévai Zsuzsa, a Fővárosi Vízművek szóvivője.