szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Akik már befizették egyiptomi útjukat - több száz ilyen utas van - két lehetőségük van: vagy elfogadják az utazási irodák által felajánlott másik úti célt, vagy visszakérhetik a befizetett összeget.

Visszajár a pénz a meghiúsuló egyiptomi utazásokért, miután az utazásra nem javasolt országok és térségek kategóriájába sorolta Egyiptomot a Külügyminisztérium január 31-én - közölte az Országos Fogyasztóvédelemi Egyesület (OFE) pénteken.

Az OFE-hoz számtalan egyiptomi utazásra befizetett fogyasztó fordult, hogy tájékozódjon jogairól. A fogyasztóvédelmi civil szervezet közlése szerint az utazási szerződésekről szóló kormányrendelet alapján ilyen esetben helyettesítő szolgáltatást - tehát későbbi utazási időpontot, vagy másik úti célra szóló utazást - kell felajánlani azon fogyasztók számára, akik már kifizették az egyiptomi utazásukat. 

Amennyiben a helyettesítő szolgáltatás az eredetinél alacsonyabb értékű, az utazásszervező köteles a díjkülönbözetet az utasnak megtéríteni. Ha azonban a fogyasztó nem tudja, vagy nem akarja a helyettesítő szolgáltatást elfogadni, a fogyasztó jogkövetkezmény nélkül elállhat a szerződéstől, az utazás díja pedig visszajár - közölte az OFE.

Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) szóvivője is azt mondta korábban az MTI-nek, hogy akik már befizették egyiptomi útjukat - több száz ilyen utas van - két lehetőségük van: vagy elfogadják az utazási irodák által felajánlott másik úti célt, vagy visszakérhetik a befizetett összeget.

Az egyiptomi eseményekről itt olvashatja percről percre tudósításunkat!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!