szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP kifogásolja, hogy a miniszterelnök hétfői évértékelő beszédében nem szólt arról, mi lesz a nyugdíjakkal, a gyógyszerkasszával, illetve arról, a kormány miként fékezné meg az energiaár- és a benzinár-emelkedést.

Kormos Kata szóvivő kedden sajtótájékoztatón úgy értékelte: Orbán Viktor beszédében egyetlen konkrétum sem hangzott el, "semmi, amire az emberek támaszkodhatnak". Kitért arra, hogy a kormányfő nem felelt a szocialisták múlt héten feltett kérdéseire sem.

Kormos Kata múlt pénteken közölte, az MSZP választ vár Orbán Viktortól arra, hogy mi lesz az "igazságtalan adórendszer" veszteseivel, a bajba jutott devizahitelesekkel, az önkormányzatokkal, arra, hogy hol tart a munkahelyteremtés, továbbá arra, a kormányfő miért nem támogatja, hogy az új alkotmányt nemzeti konszenzussal fogadják el. Szavai szerint azonban a miniszterelnök ezekre a témákra nem tért ki.

A szóvivő arra szólította fel a kormányt, hogy folytasson felelős gazdaságpolitikát és tartsa be a demokrácia játékszabályait. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Napi merítés

Mit lehet kezdeni Orbán beszédével?

Orbán az idei év legfontosabb feladatának az alkotmányozást tartja. Ez kifejezetten rossz döntés: egy új alkotmány szükségessége biztosan nem fér rá Magyarország 50 legégetőbb problémájának listájára.

Az olasz maffia is megtalálta a legjobb pénzforrást: az uniós pénzeket

Az olasz maffia is megtalálta a legjobb pénzforrást: az uniós pénzeket

Mercedes CLA Shooting Brake plugin teszt: nem csak attól jó, mert magyar

Mercedes CLA Shooting Brake plugin teszt: nem csak attól jó, mert magyar

Lakástűzben két ember meghalt Debrecen józsai városrészében

Lakástűzben két ember meghalt Debrecen józsai városrészében