szerző:
Népszabadság Online

A BosNewsLife alapítója a nagy nemzetközi nyomás miatt abban bízik, hogy a magyar kormány módosítja a médiatörvényt - írja a Népszabadság.

"Már eldöntöttem, hogy nem fogok regisztrálni" - mondta a Népszabadságnak Stefan J. Bos, a Budapesten működő BosNewsLife internetes hírügynökség alapítója. Az angol nyelvű hírportált a héten szólította fel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), hogy legkésőbb június 30-ig regisztráljon. "Ez a lépés azt jelzi, hogy a külföldi médiára is odafigyel a magyar kormány. Én viszont nem akarok kormányzati ellenőrzést a BosNewsLife fölött" - közölte a holland újságíró, aki 1989 óta él Magyarországon.

Több külföldi rádiót is tudósít innen, a független hírportált pedig a magyar EU-csatlakozás óta működteti. Stefan J. Bos levelet is írt már  az NMHH-nak, hogy megtudja, milyen szankciók várnak rá a regisztráció visszautasítása miatt. A regisztrációs kötelezettségről e-mailben értesítette őt a hatóság. A nagy nemzetközi nyomás miatt abban bízik a BosNewsLife alapítója, hogy a magyar kormány módosítja a médiatörvényt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!