szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Találd fel magad! címmel hat héten át tartó internetes fejtörő játék indul a határon innen és túli magyar közoktatásban. A játékot a Microsoft is támogatja.

A kampány célja, hogy a diákok fejlődését segítő verseny keretében vegyék őket rá a játékos tanulásra, miközben az iskolásokban az összetartozás, az intézményhez kötődés érzését is erősítsék - olvasható a szervezők közleményében.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága a Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda (HTTP) Alapítvánnyal és több piacvezető informatikai céggel együtt a határon innen és túli magyar iskolákat, diákokat és tanárokat hívja játszani. A feladványok heti rendszerességgel március 28-tól érkeznek a résztvevők iskolai címeire.

Jelentkezni az általános iskola negyedik osztályától kezdve az érettségiző évfolyamokig lehet. A szerteágazó kérdések a legkülönbözőbb témaköröket, többek között a magyarság történelmét, az irodalmat, a számítástechnikát, illetve a magyarországi erdei élővilágot érintik.

A kérdések és a válaszok elküldése elektronikus levélben történik közösen az iskola többi szereplőjével, azaz a tanárokkal és az iskolavezetés más tagjaival. Éppen ezért a HTTP Alapítvány a játékhoz egy teljes értékű, elektronikus levelezőrendszert nyújt térítésmentesen, így a jelentkezőknek csak internetkapcsolattal rendelkező gépekre lesz szükségük.

A játék szponzorai, például a Microsoft és a Nemzeti Tankönyvkiadó értékes hardver-, szoftver- és könyvnyereményeket ajánlott fel a legjobbaknak. A verseny további részletei a www.talaldfelmagad.eu címen található.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több budapesti polgármester koronavírusos, elmarad a Fővárosi Közgyűlés

Több budapesti polgármester koronavírusos, elmarad a Fővárosi Közgyűlés

Orbán: Decemberre lehet oltás, hétfőtől szigorúan büntetik a maszkviselésre vonatkozó szabályok megszegését

Orbán: Decemberre lehet oltás, hétfőtől szigorúan büntetik a maszkviselésre vonatkozó szabályok megszegését

A kormány ad még 800 millió forintot a pécsi fociakadémiára

A kormány ad még 800 millió forintot a pécsi fociakadémiára