szerző:
Klubrádió
Tetszett a cikk?

A Magyar Pedagógiai Társaság ügyvezető elnöke a Klubrádióban elmondta: szerinte Taigetosz törvényre kell átnevezni a Széll Kálmán Tervet.

Észbontó ötletnek tartja az oktatási kötelezettség korhatárának 15 évre leszállítását a Magyar Pedagógiai Társaság ügyvezető elnöke. Trencsényi László Klubrádióban azt mondta, hogy ez a kormányzati elképzelés szembe megy minden racionalitással, mint fogalmazott: olyan, mintha buta társadalmat akarnának reprodukálni.

A Magyar Pedagógiai Társaság ügyvezető elnöke szerint Taigetosz törvényre kell átnevezni a Széll Kálmán Tervet. "Ráadásul szalonrasszizmus is fellehető az elképzelés mögött, hiszen nagyon pontosan behatárolható, hogy mely népcsoportot céloz meg a tervezet" - tette hozzá. A szakember szerint az Európai Unió által meghirdetett "életen át tanulni" programjával is teljesen ellentétes a terv.

A Pedagógusok Szakszervezete is elégedetlen a tervvel, mert nem igazodik az oktatási rendszerhez és a munkaerőpiacra nézve is beláthatatlan következményei lehetnek.

Jövő ősztől lépne életbe az új közoktatási törvény, amely szerint 18-ról 15 évre csökken az oktatási kötelezettség felső korhatára - derül ki a Széll Kámán Tervből, amely a kormány által végrehajtani tervezett szerkezeti átalakításokat tartalmazza. Ahogy a dokumentum fogalmaz: fel kell kínálni a 15. évüket betöltő fiataloknak: választhassanak, folytatják tanulmányaikat vagy munkába állnak.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy magyar faluban már szinte az összes regisztrált megkapta az oltást

Egy magyar faluban már szinte az összes regisztrált megkapta az oltást

A koronavírushoz hasonlított egy ázsiai együttest, nem győzött utána bocsánatot kérni

A koronavírushoz hasonlított egy ázsiai együttest, nem győzött utána bocsánatot kérni

Orbán belengette, hogy a Fidesz elhagyja a Néppártot

Orbán belengette, hogy a Fidesz elhagyja a Néppártot