szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A rendőrség megszüntette a nyomozást annak a kismamának az ügyében, aki tavaly novemberben a szülés után rövid időn belül meghalt Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházában - tudatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A nyomozóhatóság március elsején hozott döntését az eljárás során beszerzett bizonyítékok és az igazságügyi orvosszakértői vélemények alapozták meg - mondta Nyíkos Tamás főhadnagy. Miután a megyei önkormányzat kórházában a szülés után meghalt a kismama, a család feljelentést tett a rendőrkapitányságon. A feljelentés alapján a megyei főkapitányság bűnügyi osztálya elrendelte a nyomozást halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen. A rendőrség igazságügyi orvos szakértőt rendelt ki, aki soron kívül elvégezte a fiatalasszony boncolását.

Svébis Mihály, a kórház igazgatója az eset után közleményt adott ki, mely szerint a kórházban elhunyt egy harmadik gyermekének életet adó édesanya. A kismama egészséges gyermeket hozott a világra, de a szülést követően vérzés lépett fel nála. A folyamatos orvosi ellátás, többszöri beavatkozás ellenére az anya életét nem tudták megmenteni, a nő az intenzív osztályon elhunyt. A megyei kórház igazgatója a haláleset miatt azonnali vizsgálatot rendelt el, de annak eredményét eddig nem hozták nyilvánosságra.

Horváth Attiláné, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházának a szóvivője az MTI megkeresésére elmondta: a szakértői vizsgálatok eredménye megerősítette az intézmény belső vizsgálatának az eredményét, amelyet a rendőrség által indított nyomozás befejezéséig nem kívántak nyilvánosságra hozni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az ellenzék szerint Orbán a szülőkre hárítja azt a felelősséget, amit neki kellene vállalnia

Az ellenzék szerint Orbán a szülőkre hárítja azt a felelősséget, amit neki kellene vállalnia

Mennyi hatalmunk van az életben?

Mennyi hatalmunk van az életben?

Elgázolták a közútkezelő egyik emberét Somogyban, a helyszínen meghalt

Elgázolták a közútkezelő egyik emberét Somogyban, a helyszínen meghalt