szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Beemelné a technológiai vívmányok hasznosítását az új alkotmányba az alaptörvényt előkészítő „nemzeti konzultáció” fideszes vezetője.

"A technológiai vívmányok hasznosítása, javaslatom szerint, valamilyen formában az alkotmány szövegtervezetében is megjelenhet" - írta legutóbbi blogbejegyzésében Szájer József európai parlamenti képviselő.

A politikus úgy fogalmaz, hogy Magyarország új alkotmánya az ő iPadjén íródik; azon javítja, írja a különböző tervezeteket, véleményezi a beérkezett javaslatokat, és amint kap egy indítványt valamelyik tanácsadótól, képviselőtől vagy állampolgártól, azonnal be tudja illeszteni a szövegbe, és küldi is tovább véleményezésre. "Mondhatjuk, hogy egy huszonegyedik századi alkotmány, huszonegyedik századi eszközön" - írja blogjában Szájer József.

A polgárokat szolgáló államról szóló alkotmányrészbe a politikus a következő megfogalmazást javasolja: "Magyarország az állam működésének hatékonysága, a közszolgáltatások színvonalának emelése, a közügyek jobb átláthatósága és a polgárok esélyegyenlősége érdekében törekszik az új technológiai megoldások alkalmazására".

"Remélem, a kormánypártok, akiknek a felkérésére az új alkotmány szövegezését végzem, nem húzzák ki a tervezetből ezt a szívemhez olyan közel álló gondolatot!" - zárul a bejegyzés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ön is kipróbálhatja a Google szörnykészítőjét

Ön is kipróbálhatja a Google szörnykészítőjét

Demeter Szilárd lemondását követeli száznál is több magyar értelmiségi

Demeter Szilárd lemondását követeli száznál is több magyar értelmiségi

Többször is havazni fog a jövő héten

Többször is havazni fog a jövő héten