szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Országgyűlés sajtóbizottsága jobbikos tagjának Böröcz István és Heltai Péter szúrja a szemét.

Felháborítónak nevezte Pörzse Sándor jobbikos képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, hogy "volt Securitate- és III/III-as ügynökök" dolgozhatnak Magyarországon a média irányításában.

Az Országgyűlés sajtóbizottságának tagja azt mondta, hogy Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) februárban kinevezett vezérigazgatója "III/III-as ügynökként tevékenykedett Nádasdi néven". (Böröcz István a Népszavával szóvivője útján közölte: soha semmilyen beszervezési lapot nem írt alá, és ügynöki tevékenységet soha nem folytatott.)

Az ellenzéki politikus Heltai Péter újságíróról is beszélt, aki szerinte "a jelenlegi médiatörvény egyik szülőatyja", korábban viszont Securitate-ügynök volt.

A Jobbik "döbbenten tapasztalja", hogy mellettük "a liberális megmondóemberek is a helyükön maradhatnak a választások után majdnem egy évvel is" - mondta Pörzse Sándor. A képviselő e csoport tagjaként Kert Attilát, a Magyar Televízió kommunikációs igazgatóját és Such Györgyöt, a Magyar Rádió volt elnökét, az egyszemélyes állami tulajdonban lévő filmstúdiók új vezetőjét nevezte meg.

Böröcz István február 9-én közleményben cáfolta, hogy ügynök lett volna. Heltai Péter tavaly decemberben elismerte a Hírszerzőnek, hogy kapcsolatban állt a román titkosszolgálattal, de azt mondta: soha nem teljesítette a rá kirótt feladatokat.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elcsábítja a Meizu az iPhone-osokat?

Elcsábítja a Meizu az iPhone-osokat?

A valaha mért legnagyobb fűrészhalat mosta partra a víz Floridánál

A valaha mért legnagyobb fűrészhalat mosta partra a víz Floridánál

Új androidos funkció jön, ami szólni fog, ha sétálás közben is mobilozunk

Új androidos funkció jön, ami szólni fog, ha sétálás közben is mobilozunk