szerző:
MTI/Népszabadság
Tetszett a cikk?

Nem feltétlen híve az iskolák államosításának Rogán Antal. A fideszes politikus azt mondja, a tízezer főnél nagyobb kistelepülések jelentős részénél a működést könnyítené az általános iskolák állami kézbe vétele, de Budapest V. kerülete képes a saját adóbevételéből finanszírozni az iskoláit.

Rogán Antal a Hír TV műsorában megjegyezte: "minisztériumi magasságokból" nehezebb lenne megszervezni egy kerület oktatási rendszerének átalakítását. Az egykulcsos, 16 százalékos adóval és az idei évre vonatkozó 4-6 százalékos bérajánlattal kapcsolatban pedig azt mondta: számon kell kérni az emelést a munkaadóktól. Hozzátette: a bérmonitoring bizottság törvényjavaslatokkal készül, amelyek csak 2014 januárjáig élnének. Elmondása szerint biztos benne, hogy emiatt lesz vitája a kormány egyes gazdasági döntéshozóival, de erre a szabályra szükség lesz - számol be a Népszabadság.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Félúton jár a Mars felé az új NASA-robot, amire igen fontos küldetést bíztak

Félúton jár a Mars felé az új NASA-robot, amire igen fontos küldetést bíztak

A német autógyártás túlságosan függ Kínától?

A német autógyártás túlságosan függ Kínától?

Már nem a Heathrow Európa legforgalmasabb reptere

Már nem a Heathrow Európa legforgalmasabb reptere